Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς θεωρούν ότι η συμφωνία με την Ελλάδα είναι κακή και πολλοί θα προτιμούσαν να βγει η χώρα από την Ευρωζώνη αντί να της δοθεί η δυνατότητα να λάβει περαιτέρω βοήθεια, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εφημερίδας Welt am Sonntag.

 

Την Παρασκευή το γερμανικό κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για τη χορήγηση βοήθειας ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια.

Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο YouGov, το 56% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το σχέδιο μιας τέτοιας συμφωνίας με την Ελλάδα είναι κακό. Το ένα πέμπτο από αυτούς μάλιστα το χαρακτήρισε πολύ κακό. Το 27% των Γερμανών το κρίνει μάλλον θετικό και μόνο το 2% το θεωρεί σίγουρα θετικό.

Η δημοσκόπηση, που έγινε σε δείγμα 1.380 ανθρώπων, δείχνει επίσης μια έλλειψη ενθουσιασμού για την απόφαση της Παρασκευής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το 48% των Γερμανών θα προτιμούσε να δει την Ελλάδα να βγαίνει από την Ευρωζώνη. Μόνο το ένα τρίτο δήλωσε καθαρά ότι θέλουν να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη.

Άλλη δημοσκόπηση, του ινστιτούτου Forsa, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, έδειξε ότι το 53% των Γερμανών ψηφοφόρων ήθελε να εγκρίνει το γερμανικό κοινοβούλιο την έναρξη διαπραγματεύσεων ενώ το 42% τασσόταν κατά.

Πηγή: DW