Την εκτίμηση ότι αν γίνουν εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας θα βγει ενισχυμένος έκανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

 

“Kανείς δεν θέλει τις εκλογές. Οι εκλογές δεν θα καταδείξουν μόνο αν κάποιοι συμφωνούν με κάποιους, αλλά και ότι κάποιοι δεν θέλουν τα παλιά συστατικά. Θα βγει ενισχυμένος έτσι κι αλλιώς ο Αλέξης Τσίπρας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουίκ τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι το πρόγραμμα το οποίο συμφωνήθηκε για να κλείσει η συμφωνία.

Σε ό,τι αφορά την ψήφιση των μέτρων είπε πως οι ΑΝΕΛ έδειξαν από την αρχή μια ομαδική στάση, παραδεχόμενος ότι υπάρχουν γκρίνιες και παράπονα στη βάση.

“Θα έπρεπε αυτοί οι οποίοι γκρινιάζουν, αναφέρομαι σε όλους τους χώρους, να μας δώσουν την εναλλακτική όταν έφτασαν τα πράγματα έτσι όπως φτάσανε με το μαχαίρι στο λαιμό και τον Σόιμπλε να σου λέει Grexit ακόμα και time out. Σήμερα θα ήμασταν στο απόλυτο χάος. Δεν θα υπήρχαν τράπεζες, δεν θα υπήρχαν καταθέσεις, δεν θα υπήρχε τίποτε”, τόνισε.

 

Σχετικά με τις διαφοροποιήσεις υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουίκ είπε: “Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα υπήρχαν Αριστεροί οι οποίοι θα έριχναν μια αριστερή κυβέρνηση”. Υποστήριξε, δε, ότι “στην Αριστερά υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την ιδεολογία τους μέσα στο πολιτικό γίγνεσθαι, γι΄αυτό και έχει τόσες διασπάσεις η Αριστερά στο πέρασμα του χρόνου”.

 

Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή τον ανασχηματισμό επισήμανε ότι “δεν θα μπορούσε να υπάρχει αυτή η κυβέρνηση με κάποιους οι οποίοι δεν πιστεύουν στη συμφωνία”, ενώ είπε ότι είναι “ψυχεδελικό να λες δεν ψηφίζω αλλά στηρίζω”.

 

Σχολιάζοντας τέλος την έντονη κριτική που δέχεται ο Παύλος Χαϊκάλης για την τοποθέτησή του στη θέση του υφυπουργού για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο κ. Κουίκ έκανε λόγο για απαράδεκτο bullying.

Πηγή: Mega Channel