ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ! Ερώτηση καταπέλτη που ανοίγει το μεγάλο ζήτημα των συστημικών ΜΜΕ, λίγα 24ωρα πριν ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο κατά πληοροφρίες κατατίθεται εντός της εβδομάδας,   κατάθεσε σήμερα 20 Ιουλιου 2015 ο βουλευτής Στάθης Παναγούλης και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς . Στην ερωτήση του ο κ. Παναγούλης μεταξύ άλλν τονίζει   “Όλοι μας υπήρξαμε θύματα της τρομοκρατίας των μέσων πληροφόρησης, από την στιγμή που ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Η τρομοκρατία ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ ασκήθηκε βίαια από τα ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ και τους ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ και τους ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥΣ, καθ’ όλο το επταήμερο του προεκλογικού αγώνα. Οι παραπάνω παράνομες ενέργειες συνιστούν ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, το οποίο είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο από την Δημοκρατία.  Από πρωίας έως νυκτός, οι γνωστοί προβεβλημένοι και φυσικά  παχυλά αμειβόμενοι παρουσιαστές από επιχειρηματίες – προμηθευτές του δημοσίου, με κυνικό, απροσχημάτιστο τρόπο, έστηναν εκπομπές, με καλεσμένους εκφραστές του «Ναι», αφαιρώντας τον λόγο ειρωνευόμενοι αναιδέστατα, τους ολίγους  υπέρ του «Όχι» καλεσμένους. Επίσης εκείνες τις ημέρες προέβαλαν, αμφιβόλων προελεύσεων δημοσκοπήσεις, ελεγχόμενες φυσικά από εργολάβους εταιριών υπέρ του «Ναι».  Τόσο στις τηλεοπτικές όσο και στις ραδιοφωνικές εκπομπές, απεκρύβετο η αλήθεια, απεκρύβοντο όλες οι δημοκρατικές φωνές εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού, ανακοινώσεις κομμάτων και ανερυθρίαστα προεβάλοντο μόνον οι φωνές των εκβιαστών του Γιούρογκρουπ.” ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ

 

       4068/333/20-07-2015     

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τους Υπουργούς:

·        Επικρατείας (ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ )

·        Οικονομικών

·        Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης & Κοινωνικής αλληλεγγύης

·        Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

ΘΕΜΑ: «ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

  Όλοι μας υπήρξαμε θύματα της τρομοκρατίας των μέσων πληροφόρησης, από την στιγμή που ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Η τρομοκρατία ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ ασκήθηκε βίαια από τα ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ και τους ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ και τους ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥΣ, καθ’ όλο το επταήμερο του προεκλογικού αγώνα. Οι παραπάνω παράνομες ενέργειες συνιστούν ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, το οποίο είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο από την Δημοκρατία.  Από πρωίας έως νυκτός, οι γνωστοί προβεβλημένοι και φυσικά  παχυλά αμειβόμενοι παρουσιαστές από επιχειρηματίες – προμηθευτές του δημοσίου, με κυνικό, απροσχημάτιστο τρόπο, έστηναν εκπομπές, με καλεσμένους εκφραστές του «Ναι», αφαιρώντας τον λόγο ειρωνευόμενοι αναιδέστατα, τους ολίγους  υπέρ του «Όχι» καλεσμένους. Επίσης εκείνες τις ημέρες προέβαλαν, αμφιβόλων προελεύσεων δημοσκοπήσεις, ελεγχόμενες φυσικά από εργολάβους εταιριών υπέρ του «Ναι».  Τόσο στις τηλεοπτικές όσο και στις ραδιοφωνικές εκπομπές, απεκρύβετο η αλήθεια, απεκρύβοντο όλες οι δημοκρατικές φωνές εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού, ανακοινώσεις κομμάτων και ανερυθρίαστα προεβάλοντο μόνον οι φωνές των εκβιαστών του Γιούρογκρουπ. Όλα αυτά συνιστούν «ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» με εκτελεστές τους ελάχιστους αμοραλιστές τυχοδιώκτες δημοσιογράφους, οι οποίο φανερά πια, δεν τιμούν το λειτούργημα τους, όπως χιλιάδες κακοπληρωμένοι συνάδελφοι τους, τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον γραπτό τύπο.

Οι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού Γκαουλάιντερ, της χούντας των καναλαρχών, παρουσιαστές και σχολιαστές  παραβίασαν το άρθρο 14 του Συντάγματος που προνοεί για την υποχρέωση ισότιμης πληροφόρησης του ελληνικού λαού  από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, παραβίασαν τον δεοντολογικό κώδικα της ΕΣΗΕΑ, παραβίασαν τις οδηγίες του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία η οποία τιμωρεί την απόπειρα επηρεασμού της ψήφου και αλλοίωσης του αποτελέσματος, παραβιάζοντας το άρθρο 9 του νόμου περί οργανώσεως δημοψηφίσματος το οποίο ορίζει ότι οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί υποχρεούνται στην παραχώρηση ίσου χρόνου στους εκπροσώπους των δύο ερωτημάτων.

Κατόπιν τούτων καλούνται οι αρμόδιοι υπουργοί να απαντήσουν και να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα:

1.   Τηρήθηκε η αρχή της ίσης μεταχείρισης; Να κατατεθούν οι κατάλογοι των καλεσμένων, όλων των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας από την 27η Ιουνίου, ημέρα εξαγγελίας του Δημοψηφίσματος  μέχρι την 6η  Ιουλίου, απαντώντας το ΕΣΡ αν κινήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από το ίδιο ΕΣΡ και από την ΕΣΗΕΑ.

2.   Έχουν κληθεί οι διευθύνοντες τα κανάλια να εξηγήσουν στο ΕΣΡ γιατί πριμοδοτούν μια ελάχιστη ομάδα εκλεκτών βουλευτών, επιβάλλοντας φίμωση στη μεγάλη πλειοψηφία των εκλεγμένων εκπροσώπων του Ελληνικού λαού; 

3.   Επιβάλλεται να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όλοι οι παρουσιαστές των προπαγανδιστικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων ώστε να δώσουν εξηγήσεις για αυτή την παραπλάνηση.

4.   Να κατατεθούν στη Βουλήαναλυτικά τα χρηματικά ποσά, τα οποία χρωστάει έκαστος τηλεοπτικός σταθμός στις Τράπεζες, στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία,  με σαφή ανάλυση για το αν εξυπηρετούνται χρέη, εισφορές και πάσης φύσεως οφειλές και επίσης αν έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές διαδικασίες σε περιπτώσεις άρνησης πληρωμών, όπως συνέβη με την πρόσφατη άρνηση των καναλαρχών, να καταβάλουν δηλαδή τα εκατομμύρια ευρώ χρήσης συχνοτήτων,  προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.         

5.   Να ενημερωθεί η Βουλή σε ποιο στάδιο ερευνών βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση, η οποία διατάχτηκε από την Εισαγγελία Αθηνών, να ενημερωθεί η Βουλή αν καταπατήθηκε η εκλογική νομοθεσία, να απαντήσουν οι κκ Υπουργοί αν συντρέχουν λόγοι ώστε οι παραπάνω αναφερόμενοι καναλάρχες, παρουσιαστές και διευθυντές ειδήσεων, επιβάλλεται να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη.  

Ο ερωτών και αιτών βουλευτής

ΣΤΑΘΗΣ Β. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε μια εφ’ όλης συνέντευξη-καταπέλτη στο GreekAmericanNewsAgency λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, είχε θίξει το θέμα για τα δάνεια των “μεγάλων” τηλεοπτικών σταθμών ενώ ξεκάθαρα αποκαλύπτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμο σχέδιο και νόμο για την επαναδειοδότηση από μηδενική βάση όλων των τηλεοπτικών συχνοτήτων.  “Αν δεν συγκρουστεί ο Αλ. Τσίπρας με τους καναλάρχες, θα έχει την ίδια τύχη που είχε και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής. Η διαπλοκή πρέπει να τελειώσει. Δεν μπορεί ούτε ο Μπόμπολας, ούτε ο Αλαφούζος, ούτε ο Κυριακού, ούτε ο Κοντομηνάς να είναι πάνω από το νόμο. Το ραδιοτηλεοπτικό οφείλει να ασκεί το θεσμικό του ρόλο, να καλούνται όλα τα κόμματα και όλοι οι υποψήφιοι” είχε πει χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα, στις 15 Ιανουαρίου είχε αποστείλει εξώδικα διαμαρτυρίας προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΜΕΓΚΑ & ΣΚΑΙ, κατηγορώντας τους για αποκλεισμό των απόψεών του, τακτική “απαράδεκτη”, η οποία ακολουθήθηκε και στις εκλογές του 2012.

Ο Στάθης Παναγούλης με συνεχείς παρεμβάσεις του είτε με δηλώσεις του, είτε με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε την στήριξη στην προσπάθεια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις. Στις 26 Ιουνίου με δήλωσή του εναντίον της “δικτατορίας των Δανειστών” κάλεσε τους πάντες να κλείσουν τα αυτιά τους στα τρομο-δελτία ειδήσεων.   

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ηγείται μιας εθνικής αντίστασης , εναντίον της δικτατορίας των δανειστών, δίνοντας με ευελιξία, πατριωτισμό και μαχητικότητα τη μάχη στο ” στόμα του λύκου ” ο συμφοιτητής και συγκάτοικος του ΓΑΠ, Αντώνης Σαμαράς ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ του Αλέξη Τσίπρα. Η αυθάδεια αυτή είναι αποτέλεσμα της ατιμωρησίας αυτών που ψήφισαν τα μνημόνια 1 και 2, τα οποία έδεσαν ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ την Ελλάδα.

Σ΄ αυτές τις κρίσιμες ώρες, ας σταθούμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ δίπλα στον Αγωνιζόμενο Πρωθυπουργό, ο οποίος ΜΑΧΕΤΑΙ για να σταματήσει η εξαθλίωση των συνταξιούχων και των μισθωτών , για να προστατέψει το τουριστικό και αγροτικό εισόδημα και να στηρίξει την παραγωγική επιχειρηματικότητα.

Καλώ επίσης ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ να κλείσουν τ΄ αυτιά τους στα «ΓΝΩΣΤΑ» δελτία των τρομοκάναλων της διαπλοκής, που παίζουν τον ρόλο των φερέφωνων της χούντας των δανειστών.  

Την 1η Ιουλίου με ανάρτηή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook καλεί τον κόσμο να πάρει θέση στο δημοψήφισμα υπερ του ΟΧΙ. 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡ-ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ

Απέναντι στη συνωμοσία των ευρωπαίων γκάγκστερ – ηγετών του χρήματος, που έχουν κηρύξει τον οικονομικό πόλεμο κατά των Ελλήνων, καλώ τους παλιούς συναγωνιστές μου κατά της χούντας και τη νέα γενιά της ανεργίας αλλά της αξιοπρέπειας, να αντιτάξουμε την Κυριακή ένα περήφανο ελληνικό ΟΧΙ στην υποταγή, ΟΧΙ στην Ευρώπη των εκβιαστών, ΟΧΙ στην ταπείνωση και ΟΧΙ στη χούντα των καναλαρχών!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Και με μια νέα ανάρτηση -πάλι στο Facebook- καλεί σε στήριξη της προσπάθειας του Αλέξη Τσίπρα.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας, εξάντλησε όλες τις ανθρώπινες δυνατότητες με γενναιότητα. Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι ήταν αντιμέτωπος με ” γεράκια “, ωστόσο κατόρθωσε για το καλό του τόπου, στην πιο δύσκολη ιστορική συγκυρία, να πετύχει ένα καινούργιο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να συμπαρασταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στον Αλέξη Τσίπρα.