Στα 63 δισ. ευρώ ανέρχεται το κόστος για την ελληνική οικονομία τους τελευταίους εννέα μήνες, εξαιτίας της πτώσης του ΑΕΠ αλλά και της αντίστοιχης υποχώρησης της αξίας των τραπεζών και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με το Reuters.

 

Ως αποτέλεσμα, Ευρωζώνη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) καλούνται να καταβάλλουν στην Ελλάδα τριπλάσια κεφάλαια, σε σύγκριση με αυτά που υπολόγιζαν τον Δεκέμβριο του 2014, αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε μάλιστα, πως «ο Βαρουφάκης ήταν ο πιο ακριβός υπουργός Οικονομικών στην ιστορία», φανερώνοντας, σύμφωνα με το Reuters, την πικρία αρκετών στην Ευρωζώνη για τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας.

Ο Κριστόφ Βέιλ, οικονομολόγος της Commerzbank εκτιμά, από την πλευρά του, πως «η ελληνική διαπραγματευτική τακτική δεν ήταν και τόσο επιτυχημένη». «Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε διαδικασία σκληρής ύφεσης. Για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους αυτή η πορεία θα πρέπει να αποδοθεί στις διαπραγματευτικές τακτικές της κυβέρνησης», σχολιάζει.