Δολοφονική επίθεση στο Σουρούτς της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με την Συρία. Στους 28 οι νεκροί.

 

Δολοφονική επίθεση στο Σουρούτς της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με την Συρία. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 28 νεκρούς, ενώ σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100. Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο ο Ερντογάν. 

Το Σουρούτς απέχει 10 χιλιόμετρα από την κουρδική πόλη Κομπάνι, στη βόρεια Συρία. Η επίθεση σημειώθηκε στον κήπο ενός πολιτιστικού κέντρου στην καρδιά αυτής της πόλης. 

Οι πρώτες εικόνες ήταν αποκαρδιωτικές. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk έδειχνε αμοντάριστα πλάνα με πτώματα να κείτονται κάτω από δένδρα έξω από το κτίριο του πολιτιστικού κέντρου.

Τούρκοι αξιωματούχοι είπαν πως η επίθεση ενδεχομένως να οφείλεται σε βομβιστική επίθεση από καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους.

Καταδικάζει ο Ερντογάν 

Ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε τους υπεύθυνους για την «τρομοκρατική επίθεση». Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε τη δήλωση αυτή στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον επικεφαλής της τουρκοκυπριακής διοίκησης στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.

«Είμαστε βυθισμένοι στο πένθος εξαιτίας μιας τρομοκρατικής πράξης που προκάλεσε 28 νεκρούς και πολυάριθμους τραυματίες. Εξ ονόματος του λαού μου, καταριέμαι και καταδικάζω τους δράστες αυτή της βιαιότητας», δήλωσε.

Πηγή: Euro2day