Αύξηση 15% παρουσίασε η επιβατική κίνηση της Aegean το πρώτο εξάμηνο του 2015. Η εταιρεία μετέφερε συνολικά 4.962.537 επιβάτες, 630 χιλ. περισσότερους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

 

Ιδιαίτερα στις πτήσεις εξωτερικού, η Aegean παρουσίασε αύξηση 20% έναντι του 2014, με 2.407.107 επιβάτες, 400 χιλ. περισσότερους στα αεροσκάφη της. Ο ρυθμός αύξησης των επιβατών των διεθνών πτήσεων της εταιρείας είναι τριπλάσιος εκείνου των συνολικών αεροπορικών αφίξεων στη χώρα το ίδιο διάστημα με βάση τα στοιχεία του ΣΕΤΕ.

Η εταιρεία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της πως η επίδοση αυτή είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της να επενδύσει στην αύξηση του στόλου της κατά επτά αεροσκάφη και την ανάπτυξη του δικτύου της με 16 νέους προορισμούς σε εννέα χώρες, τόσο από την Αθήνα όσο και από την περιφέρεια, φτάνοντας τους 134 προορισμούς σε 45 χώρες.

Ακόμη ταχύτερη ήταν η ανάπτυξη σε επιβάτες εξωτερικού στην κύρια βάση της Αθήνας, που παρουσίασε αύξηση 26% το πρώτο εξάμηνο του 2015, ως αποτέλεσμα της αύξησης της συχνότητας των δρομολογίων σε παραδοσιακές πηγές τουρισμού όπως την  Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, αλλά και των νέων προορισμών που εγκαινίασε η εταιρεία, όπως Όσλο, Ελσίνκι, Μάλτα, Ντουμπρόβνικ, Τουλούζη, Μπορντό, Γιερεβάν, Αλεξάνδρεια κ.α.

«Ήταν ένα εξάμηνο, με πολλές προκλήσεις, κατά το οποίο επιβεβαιώθηκε, με το 20% της αύξησης των επιβατών εξωτερικού, η ανθεκτικότητα και η δυναμική της συνεισφοράς της Aegean στον τουρισμό και στην οικονομία. Νέοι προορισμοί, περισσότερες συχνότητες αλλά και παραλαβή ολοκαίνουργιων αεροπλάνων Airbus A320ceos για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών μας, παρά τις συνθήκες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης.

«Τις τελευταίες 3 εβδομάδες με τα capital controls και τις κλειστές τράπεζες, είχαμε αρχικά ιδιαίτερα σημαντική απώλεια κρατήσεων τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού για τον Ιούλιο και τους επόμενους μήνες. Αντιδράσαμε άμεσα με προσφορές σε όλο μας το δίκτυο, παρά το ότι βρισκόμαστε στην υψηλότερη εποχικά περίοδο ζήτησης», πρόσθεσε ο κ. Γερογιάννης.