Λανθασμένη θεωρούν οι περισσότεροι Γερμανοί την απόφαση του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την παροχή ενός τρίτου πακέτου βοήθειας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για το Focus.

 

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες απορρίπτουν την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το 56% των Γερμανών απάντησε «όχι» όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την απόφαση της Μπούντεσταγκ να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την παροχή νέας βοήθειας στη χώρα. Μόνο το 33% απάντησε θετικά.

Κυρίως οι ερωτηθέντες που είναι μεταξύ 45 και 54 ετών τάσσονται κατά της περαιτέρω στήριξης της Ελλάδας, με το ποσοστό σε αυτή την ηλιακή ομάδα να φτάνει το 62%. Αντίθετα, το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της απόφασης της γερμανικής βουλής καταγράφηκε στην ηλικιακή ομάδα άνω των 54 ετών, σε ποσοστό 38%.

Κατά της νέας βοήθειας τάσσονται κυρίως όσοι ψηφίζουν το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), σε ποσοστό 87%, και όσοι δεν ψηφίζουν καθόλου, σε ποσοστό 69%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατικών (SPD), το 40% συμφωνεί με την απόφαση της Μπούντεσταγκ, ενώ ίδια γνώμη έχει το 48% των ψηφοφόρων των Πράσινων, το 34% των ψηφοφόρων των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και το 34% των ψηφοφόρων της Αριστεράς (Die Linke).

«Οι Γερμανοί τάσσονται κατά της παροχής ενός τρίτου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτού που σκέπτεται ο λαός και αυτού που αποφάσισε το κοινοβούλιο αποξενώνει τους βουλευτές από τους ψηφοφόρους τους», σχολίασε ο επικεφαλής του ινστιτούτου INSA, Χέρμαν Μπίνκερτ.

Πηγή: ΑΜΠΕ