Σοβαρές υποδείξεις έκαναν σήμερα Τετάρτη οι εκπρόσωποι της τρόικας, στην συνάντηση τους με την κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών. 

 

Συγκεκριμένα, τόνισαν ότι θα πρέπει να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα των διεθνών δανειστών για την εκταμίευση των 500 εκατ. ευρώ. 

 Εκτός από μια σειρά μεταρρυθμίσεων, που απαιτούν οι διεθνείς δανειστές, θα πρέπει να εκπληρωθούν ακόμα δυο βασικές προϋποθέσεις: η πακετοποίηση και πώληση δανείων- μέτρο για το οποίο δεν έχει κατατεθεί ακόμα ενώπιον της Βουλής σχετικό νομοσχέδιο – και η έγκριση από την Βουλή του νομοσχεδίου για τους τίτλους ιδιοκτησίας εγκλωβισμένων αγοραστών από αφερέγγυους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης. 

 Επίσης, οι δανειστές υπέδειξαν την ανάγκη υλοποίησης του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ), των μεταρρυθμίσεων του δημόσιου τομέα και των αποκρατικοποιήσεων. 

 Βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι, ενώ «οι αριθμοί ευημερούν»,η πολιτική της λιτότητας που επικρατεί έχει αυξήσει την ανεργία και ότι ένα στα τρία νοικοκυριά βρίσκονται στο όριο της φτώχειας.

Πηγή: Τα Νέα / ΚΥΠΕ