Η κατεύθυνση του νομοσχεδίου είναι σωστή, αλλά υπάρχουν επιφυλάξεις σχετική με την εφαρμογή της συμφωνίας, επισήμανε  ο βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού κυβερνώντος κόμματος της Γερμανίας (CDU) και πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου Γκίντερ Κρίχμπαουμ.

 

«Η κατεύθυνση είναι σωστή, διότι τουλάχιστον υπάρχει μια πλειοψηφία 230 εκ των 300 βουλευτών, δηλαδή μια μεγάλη πλειοψηφία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αλλά, συνέχισε, η αλήθεια είναι επίσης ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει δική του πλειοψηφία στην Βουλή και το θέμα δεν είναι να νομοθετεί, αλλά κυρίως να εφαρμόζει τους νόμους.

«Και για αυτό είμαι πραγματικά επιφυλακτικός», υπερθεμάτισε ο κ. Κρίχμπαουμ. «Η Αθήνα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές δεν γίνονται για να ικανοποιηθεί το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες ή το Παρίσι, αλλά είναι προς το δικό της συμφέρον» συμπλήρωσε.

Ανέφερε μάλιστα, ότι στην Ελλάδα, θα έπρεπε να είναι κανείς ευγνώμων για την βοήθεια, διότι χωρίς αυτή η χώρα θα είχε προ πολλού χρεοκοπήσει και βυθιστεί στο χάος.

Πηγή: ΑΜΠΕ