Ο Πρωθυπουργός δέχτηκε σήμερα την Πρόεδρο της Βουλής ύστερα από αίτημά της. Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Της εξέφρασε  τον προβληματισμό του για την θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας.

Από την πλευρά της, η κα Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για μια ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε δηλώσεις της αμέσως μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είχαμε μια ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον Πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν και από πλευρά κοινοβουλίου αλλά και θεσμικών εκπροσωπήσεων σε σχέση με την προστασία εκείνων που είναι αδιαπραγμάτευτα δίκαια του λαού μας και σε σχέση με τη θωράκιση της δημοκρατίας που δοκιμάζει στην Ευρώπη με θύμα την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό», επισήμανε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Υποστήριξε ότι με τον Πρωθυπουργό τη συνδέει σχέση συντροφικότητας, αλλά και η κοινή διάθεση, δέσμευση, για να διαφυλάξουμε όπως είπε «τα δίκαια του λαού μας», αλλά και  τη συνοχή της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι θα επιθυμούσαν να διαρρυγνύεται.

Χαρακτήρισε δαμόκλειος σπάθη το ελληνικό χρέος ενώ εξέθεσε στον Πρωθυπουργό εκείνα που κατά την άποψή της αποτελούν απαιτούμενα βήματα και πρωτοβουλίες σε σχέση κυρίως με την άμυνα της χώρας στο ζήτημα του χρέους».

Κατέληξε λέγοντας ότι «είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση και του Πρωθυπουργού και δική μου στην υπηρέτηση των συμφερόντων λαού και σε τέτοιες στιγμές όπου δοκιμάζονται και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις και οι πολιτικές τοποθετήσεις και έχει σημασία οι εκπρόσωποι ακριβώς των θεσμών να μπορούν με ειλικρίνεια και αμεσότητα ακόμα και εάν έχουν διαφορετικές απόψεις να μιλούν με ευθύτητα και να καταλήγουν σε λύσεις».

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έγινε έπειτα από αίτημα της ίδιας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.