«Πόσο έτοιμος για μεταρρυθμίσεις είναι ένας πολιτικός που δεν πιστεύει αυτά που πρέπει να εφαρμόσει;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, σε άρθρο – σχόλιό της για την τακτική του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα.

Η SZ εκτιμά ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός προχωρά μόνο σε όσες μεταρρυθμίσεις είναι αναγκασμένος να εφαρμόσει. «Καθώς πιστεύει σε μια διαφορετική πολιτική από αυτή που ασκεί αυτή τη στιγμή, οι πρόωρες εκλογές είναι αναπόφευκτες», σημειώνει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία «ο Αλέξης Τσίπρας κάνει μόνο τα βήματα που είναι απαραίτητα».

Όπως εξηγεί η SZ, από το δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων που ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή έλειπαν τα μέτρα που αφορούν στην άρση κάποιων φοροαπαλλαγών για τους αγρότες, αλλά και μέτρα που περιορίζουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Οι Βρυξέλλες δεν είχαν επιμείνει ότι αυτά πρέπει να ψηφιστούν άμεσα, σημειώνει.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, συνεχίζει το δημοσίευμα, παρουσίασε στους πολίτες της χώρας του τη συμφωνία με τους πιστωτές της Αθήνας ως αποτέλεσμα πίεσης. «Αυτή η κυβέρνηση έχει μόνο έναν στόχο: να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες ώστε η Ελλάδα να λάβει χρήματα», διαπιστώνει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το άρθρο «είναι μόνο θέμα χρόνου το πότε ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να απελευθερώσει τους Έλληνες από την φερόμενη πίεση των πιστωτών τους. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός πιστεύει σε μια άλλη πολιτική, γεγονός που καθιστά τη διεξαγωγή νέων εκλογών αναπόφευκτη», καταλήγει η SZ.

Πηγή: ΑΜΠΕ