Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν για όσο διάστημα η Τουρκία αντιμετωπίζει απειλή, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, μία ημέρα μετά τις επιδρομές που πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά εναντίον θέσεων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και κούρδων μαχητών του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ.

 

Την ίδια ώρα, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) ανακοίνωσε ότι η εκεχειρία με την Άγκυρα έχει χάσει κάθε νόημα έπειτα από τις επιδρομές.

“Η εκεχειρία δεν έχει πλέον νόημα έπειτα από αυτές τις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές από τον κατοχικό τουρκικό στρατό”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του το PKK.

Την συνέχιση των επιχειρήσεων όσο διαρκεί η απειλή ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα προτού αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ερντογάν και τον επικεφαλής του στρατού αργότερα σήμερα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η τουρκική αστυνομία συνέλαβε από χθες Παρασκευή σε ολόκληρη τη χώρα 590 υπόπτους για διασυνδέσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ή με τους αντάρτες του PKK.

O πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Κούρδους το 2012, οι οποίες όμως έχουν ανασταλεί έκτοτε εξαιτίας της καχυποψίας και από τις δύο πλευρές.

Πηγή: enikos.gr