H Καγκελάριος εξέφρασε τη στήριξή της στη μάχη της Τουρκίας εναντίον του εξτρεμισμού

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου είχε σήμερα το μεσημέρι η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μερκελ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, η Καγκελάριος εξέφρασε τη στήριξή της στη μάχη της Τουρκίας εναντίον του εξτρεμισμού, καλώντας ωστόσο την Άγκυρα να επιδείξει μετριοφροσύνη απέναντι στους Κούρδους αντάρτες.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες επιχειρεί σεΣυρία και Βόρειο Ιράκ, στοχεύοντας θέσεις τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ.

Ο κ. Νταβούτογλου ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για τις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, αναφέρει ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Η Καγκελάριος από την πλευρά της, διαβεβαίωσε τον Τούρκο πρωθυπουργό για την γερμανική αλληλεγγύη και στήριξη.

Όμως, διευκρίνισε ότι θα πρέπει να τηρηθεί η αρχή της αναλογικότητας στην εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων» τονίζει ο αξιωματούχος του Βερολίνου.

«Η Καγκελάριος υπερθεμάτισε ότι η ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους δεν θα πρέπει να σταματήσει, παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες» καταλήγει ο Γερμανός εκπρόσωπος.

Πηγή: Ναυτεμπορική