Αντικείμενο πάνω στο οποίο έχτισε την ακαδημαϊκή του καριέρα, χαρακτήρισε το σχέδιο δημιουργίας παράλληλου νομίσματος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό “Stern” με τον τίτλο “η μητέρα μου ήταν μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης”, δίνει πολλές προσωπικές πληροφορίες για το οικογενειακό του υπόβαθρο.

Όπως είπε στο περιοδικό, ο πατέρας του την περίοδο του εμφυλίου (1946-1949) φυλακίστηκε για 4 χρόνια και υπέστη βασανιστήρια κατ΄ επανάληψη επειδή αρνήθηκε να καταγγείλει τους κομμουνιστές. “Ο θείος μου καταδικάστηκε σε θάνατο κατά την διάρκεια της Χούντας στη φυλακή”, είπε και πρόσθεσε ότι “η μητέρα μου μετά τον Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν μέλος δεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης. Μισούσε την Αριστερά. Ένα από τα καθήκοντά της ήταν να κατασκοπεύει τον πατέρα μου, έτσι γνωρίστηκαν”, είπε.  

Στη συνέχεια ανέφερε ότι το σχέδιό του για εισαγωγή παράλληλου νομίσματος “δεν είναι εύκολη υπόθεση” και πρόσθεσε πως απαιτούνται “πόροι και τεχνογνωσία”.

Επιπλέον δήλωσε πως αισθανόταν ότι βρίσκεται σε πόλεμο, κάνοντας λόγο για “οικονομικό πόλεμο, στον οποίο για να νικήσει κανείς δεν χρειάζονται τανκς όταν υπάρχουν οι τράπεζες”.

Πηγή: Capital.gr