Ως ύποπτος να δώσει εξηγήσεις για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εκλήθη ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου.

 

Μέσω του συνηγόρου του, ο κ. Παπασταύρου πήρε προθεσμία για να δώσει ανωμοτί κατάθεση ενώπιον του εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση για μετά τις 15 Αυγούστου, καθώς φέρεται να έχει εμπλοκή σε λογαριασμό ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από το υλικό της λίστας Λαγκάρντ.

Πρόκειται για κοινό λογαριασμό που διέθετε μαζί με τον πατέρα του, που έχει πεθάνει, αλλά και τη μητέρα του, η οποία επίσης εκλήθη ως ύποπτη διάπραξης των ίδιων αξιοποίνων πράξεων.

Ο δικηγόρος του φέρεται να προβάλλει τον ισχυρισμό ότι τα 5,5 εκατ. ευρώ στην ελβετική HSBC δεν είναι δικό του κεφάλαιο, αλλά σχετίζεται με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή και πως ο ίδιος είχε απλώς τη διαχείριση του λογαριασμού.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο κ. Παπασταύρου θα πρέπει να αποδείξει τον ισχυρισμό του, προσκομίζοντας στον εισαγγελέα πληρεξούσια ή άλλα στοιχεία και παραστατικά, κάτι που αναμένεται να ζητηθεί και από τον κ. Μιωνή, ο οποίος, επίσης, ελέγχεται για την υπόθεση.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ