Καλό Μήνα! Καλή Παναγιά! Ξεκίνησε λοιπόν η νηστεία ενόψει του Δεκαπενταύγουστου και της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Κυρίας και Θεοτόκου Μητέρας του Θεού και Σωτήρος  Ιησού Χριστού.
 
Ο λαός μας ονόμασε την πορεία προς την 15η Αυγούστου Μικρό Πάσχα ή μικρό Πάσχα του Καλοκαιριού, λόγω της αυστηρής 15μερης νηστείας προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου και Μητέρας του Χριστού.

 
Κάθε απόγευμα (εκτός Σαββάτου) ψάλλεται ο παρακλητικός κανόνας προς την Παναγία. Οι  Ιεροί Ναοί αυτά τα χρόνια της σκληρής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης (2010-2015) κατακλύζονται περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο λόγω των δεινών και των σκληρών δοκιμασιών που περνά ο Ελληνικός Λαός. 
 
Ενδιάμεσα παρεμβάλλεται και η μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου (6 Αυγούστου) οπότε και καταλύεται το ψάρι.
 
Η κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μια από τις πιο λαμπρές εορτές της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού,καθώς το ιερό πρόσωπο της Μητέρας του Χριστού πέραν του ότι κατέχει τον τίτλο της Υπεραγίας (πάνω από τους Άγιους),ταυτίζεται επιπροσθέτως με το πρόσωπο κάθε μητέρας,που στην χώρα μας κατέχει περίοπτη θέση εντός της ελληνικής οικογένειας. ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ , ΕΔΩ , ΚΑΙ ΕΔΩ
 
Καλή Παναγιά! Η Χάρη Της ας σκεπάζει τον Λαό μας και ας του δίνει δύναμη να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της καθημερινότητος του .
Εμείς θα είμαστε εδώ να σας ενημερώνουμε και αυτό το διάστημα καθώς επίκεινται σοβαρές πολιτικές εξελίξεις αλλά και γεγονότα που ίσως καθορίσουν πολλά το αμέσως προσεχές διάστημα στην Ελλάδα.   The YouTube ID of </strong>kLuNlUlAorE&lis is invalid.