«Ο Βαρουφάκης τα έδωσε όλα» τιτλοφορείται δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο φέρει την υπογραφεί το οικονομολόγου Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.

 

Αναφερόμενος στο «Plan B», στο οποίο είχε ρόλο συντονιστή, διευκρίνισε ότι η αποστολή «δεν ήταν να αναπτύξουμε ένα μυστικό σχέδιο, αλλά να αναγνωρίσουμε προβλήματα που μπορούσαν να παρουσιαστούν εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι έδιωχναν την Ελλάδα από το ευρώ».

«Δεν είχαμε εμπλοκή ούτε σε πολιτικές συζητήσεις ούτε σε αποφάσεις της κυβέρνησης»,  σημείωσε εν συνεχεία.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «ο Βαρουφάκης τα έδωσε όλα για να επιτύχει έναν συμβιβασμό, ο οποίος θα έδινε στην οικονομία σταθερότητα και ανάκαμψη μετά την μεγάλη αποτυχία των τελευταίων πέντε ετών – είναι απογοητευτικό ότι δεν υπήρχε καμία ευελιξία από τους δανειστές».

Ερωτηθείς για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισήμανε ότι «σέβομαι τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, αλλά οι πολιτικές του κατευθύνσεις και οι οικονομικές του υποχρεώσεις είναι ασύμβατες με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας».

Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαίων πιστωτών σε ό,τι αφορά τη άφεση χρέους. Για αυτό η συμφωνία δεν τέθηκε ακόμη σε ισχύ – και είναι ανοιχτό το αν ποτέ θα τεθεί» κατέληξε ο κ. Γκάλμπεϊθ.

Πηγή: ΑΜΠΕ