Ποσό σχεδόν 44 εκατ. δολαρίων κατέβαλαν σε φόρους ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και η Χίλαρι Κλίντον, η οποία διεκδικεί το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να είναι η υποψήφια του για την προεδρία στις εκλογές του 2016.

 

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η Χίλαρι Κλίντον διευκρινίζοντας ότι αυτή και ο σύζυγός της φορολογήθηκαν με συντελεστή 35,7% σε ομοσπονδιακό επίπεδο πέρυσι και ο συντελεστής αυτός αυξάνεται στο 45,8% εάν ληφθούν υπ’ όψιν οι πολιτειακοί και οι τοπικοί φόροι.

Η Κλίντον, η επικρατέστερη υποψήφια στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016, έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις της οικογένειάς της από το 2007 ως το 2014. Ανέφερε πως οι Κλίντον κατέβαλαν 43.885.310 δολάρια σε φόρους κι έκαναν δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις οι οποίες ανήλθαν στο ποσό των 14.959.450 δολαρίων.

«Διανύσαμε πολύ δρόμο από τότε που έκανα εκστρατεία από πόρτα σε πόρτα για το Ταμείο για την Υπεράσπιση των Παιδιών κι είχα εισόδημα 16.450 δολαρίων ούσα νεαρή καθηγήτρια νομικής στο Άρκανσο, και αυτό το οφείλουμε στις ευκαιρίες που προσφέρει η Αμερική», ανέφερε η Κλίντον.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters