«Δύσκολα μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για τις διαπραγματεύσεις του τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα», αναφέρει το περιοδικό Focus, επικαλούμενο εσωτερική αξιολόγηση της γερμανικής κυβέρνησης.

 

Κατά συνέπεια, επισημαίνεται, θα πρέπει να μετατεθεί και η ήδη σχεδιαζόμενη για τα μέσα Αυγούστου έκτακτη συνεδρίαση του γερμανικού κοινοβουλίου.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι αναλυτές θεωρούν πως το χρονοδιάγραμμα που ακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολύ πιεστικό. Βάσει αυτού οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ολοκληρωθούν ως τις 10 Αυγούστου και στις 11 Αυγούστου οι υπουργοί Οικονομικών να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, πριν η συμφωνία επικυρωθεί από τα κοινοβούλια κάποιων κρατών-μελών της Ευρωζώνης και ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων.

«Αυτή η καθυστέρηση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα πληρωμών, καθώς η ελληνική κυβέρνηση πρέπει, το αργότερο στις 20 Αυγούστου, να καταβάλει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΚΤ», τονίζει ο συντάκτης και προσθέτει ότι «για αυτό σε κύκλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναζητούνται ήδη νέες δυνατότητες ώστε να εξευρεθούν στο μεσοδιάστημα χρήματα από άλλη πηγή».

Γίνεται δε λόγος για μια νέα χρηματοδοτική ένεση από τον EFSM. «Αυτό ωστόσο είναι δύσκολο διότι τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός Ευρωζώνης, θα ζητήσουν εκ νέου απαλλαγή από τις εγγυήσεις», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: Ναυτεμπορική