Σε συμφωνία για έκπτωση 10,25% στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου, εντός του συστήματος των αγωγών φυσικού αερίου της Τουρκίας, κατέληξαν η τουρκική εταιρεία διαχείρισης αγωγών φυσικού αερίου BOTAS και η ρωσική Gazprom, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ. 

Ο Τούρκος ομόλογός του, Τανέρ Γιλντίζ είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο αύξηση των ποσοτήτων φυσικού αερίου που θα διακινούνταν από το Μάρτιο και μετά, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν έχουν υπογράψει ακόμη επίσημη συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία θα ρύθμιζε ανάλογα τη θέση της, για τη χορήγηση της αύξησης ή μη, σε συνάρτηση με την απόφαση της Τουρκίας για τον αγωγό που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία, ώστε μέσω Ελλάδας και άλλων βαλκανικών χωρών, να έχει τελική έξοδο στην Ευρώπη.

Οι διαβουλεύσεις των δύο χωρών σε διακυβερνητικό επίπεδο για τον αγωγό αυτόν συνεχίζονται, ενώ η ρωσική πλευρά δεν έχει λάβει τις επίσημες τουρκικές προτάσεις για την κατασκευή του, δήλωσε ο κ. Νόβακ.

Πηγή: ΑΜΠΕ