Δηλώνουν έντρομοι και αγανακτισμένοι με την αντιμετώπιση των «υπερασπιστών της εναλλακτικής  λύσης» ή της «δραχμής» – «Ο πρώην υπουργός κινδυνεύει να διωχθεί για την εκτέλεση του καθήκοντός του» τονίζουν

 

Κείμενο υποστήριξης στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη υπογράφουν πολίτες από την Ελλάδα, από άλλες χώρες της Ευρώπης και την Αμερική. Μάλιστα οι υπογραφές αγγίζουν τις 1.000 και συνεχίζουν να αυξάνονται, σύμφωνα με την Ελένη Πορτάλιου- εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Συγκέντρωσης Υπογραφών.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο «ο πρώην υπουργός κινδυνεύει να διωχθεί για την εκτέλεση του καθήκοντός  του. Πρόκειται για καταφανή ποινικοποίηση της ελευθερίας του λόγου και της άσκησης πολιτικής δράσης ή και κυβερνητικής πολιτικής από τον τότε αρμόδιο υπουργό πιθανότατα κατ’ επιταγήν των δανειστών. Και μάλιστα, αυτό που επιδιώκεται να «θωρακιστεί» με τέτοιες δράσεις είναι η πλήρης υπαγωγή στην τρόικα αρχών όπως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Αυτή η κατάσταση ποινικοποίησης οφείλει να σταματήσει εδώ, αν δεν θέλουμε να πυκνώσουν γύρω μας τα σύννεφα του ολοκληρωτισμού».

Αναλυτικά το κείμενο: 

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε έντρομοι/ες και αγανακτισμένοι μια διαδικασία έντονου στιγματισμού στην ελληνική κοινωνία των «υπερασπιστών της εναλλακτικής  λύσης» ή της «δραχμής», όπως απαξιωτικά τους αποκαλούν. Σύμφωνα με τα κανάλια, όποιος/α υπερασπίζεται μια λύση εκτός του ευρώ σχεδόν ανήκει σε εγκληματική οργάνωση ή διαπράττει ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα. Η ελευθερία έκφρασης και πολιτικής γνώμης, ακόμη και η ίδια η άσκηση κυβερνητικής πολιτικής πέρα από τα όρια του ευρώ, παρουσιάζεται σχεδόν ως εσχάτη προδοσία, την ίδια στιγμή όπου συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: η χώρα συντρίβεται και ταπεινώνεται στο όνομα της δογματικής παραμονής στο ευρώ.

Αποκορύφωμα όλων αυτών αποτελεί η προπαρασκευή μιας ποινικής δίωξης κατά του Γιάνη Βαρουφάκη ή και η υπαγωγή του στην Επιτροπή Διερεύνησης Ευθυνών για τα Μνημόνια  λόγω του ότι υποστήριξε  ρητώς ότι είχε κάποιο σχέδιο Β (και μάλιστα κατ’ αρχήν εντός του ευρώ) και ότι προσπάθησε να έχει μια σχεδιασμένη εναλλακτική για να το εφαρμόσει.
Δηλαδή, ο πρώην υπουργός κινδυνεύει να διωχθεί για την εκτέλεση του καθήκοντός  του. 

Πρόκειται για καταφανή ποινικοποίηση της ελευθερίας του λόγου και της άσκησης πολιτικής δράσης ή και κυβερνητικής πολιτικής από τον τότε αρμόδιο υπουργό πιθανότατα κατ’ επιταγήν των δανειστών. Και μάλιστα, αυτό που επιδιώκεται να «θωρακιστεί» με τέτοιες δράσεις είναι η πλήρης υπαγωγή στην τρόικα αρχών όπως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Αυτή η κατάσταση ποινικοποίησης οφείλει να σταματήσει εδώ, αν δεν θέλουμε να πυκνώσουν γύρω μας τα σύννεφα του ολοκληρωτισμού».

Πηγή: Πρώτο Θέμα