Για το «αίμα των μουσουλμάνων που χύθηκε στο Αφγανιστάν» – Προειδοποιούν ότι θα εξαπολύσουν επιθέσεις στη Γερμανία – Καλούν Γερμανούς και Αυστριακούς να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση

 

Δύο γερμανόφωνοι τζιχαντιστές σε νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο απειλούν ότι το Ισλαμικό Κράτος θα εξαπολύσει επιθέσεις στη Γερμανία.
 

Οι δύο άνδρες, μάλιστα, καλούν Γερμανούς και Αυστριακούς να ενταχθούν στην οργάνωση ώστε να τιμωρήσουν τους άπιστους στην πατρίδα τους.

Στο μήνυμα στα γερμανικά οι τζιχαντιστές προσκαλούν «τους αδελφούς και τις αδελφές» τους να γίνουν μέλη του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε γερμανικές και αυστριακές πόλεις.

Στο πεντάλεπτο βίντεο ένας από τους δύο άνδρες που κρατούν όπλα απειλεί την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «θα εκδικηθούν για το αίμα των μουσουλμάνων που χύθηκε στο Αφγανιστάν», όπου η Γερμανία έστειλε στρατεύματα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο ένας άνδρας είναι ο Αμπο Ταλάχ αλ-Αλμάνι ή όπως είναι γνωστός «Ντέσο-Ντογκ».

Υπενθυμίζεται πως τουλάχιστον 700 υπολογίζονται οι Γερμανοί που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να γίνουν μέλη του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ. 

Πηγή: Reuters, Πρώτο Θέμα