Για εκκωφαντική ανεπάρκεια στο θέμα της μετανάστευσης κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ με δήλωση του εκπροσώπου τύπου της.

Ο Κώστας Καραγκούνης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός όσες συσκέψεις και να κάνει για το μεταναστευτικό δεν πείθει κανέναν πια.

Τον κατηγόρησε χαρακτηριστικά ότι αφού γκρέμισε ό,τι καλό είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση και αφού διαφήμισε για έξι μήνες με την πολιτική του και το νόμο για την ιθαγένεια ότι η Ελλάδα είναι χώρα, όπως είπε, με αφύλακτα σύνορα, τώρα ασχολείται με το πρόβλημα ενώ έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

«Μπερδεύει τους παράτυπους μετανάστες με τους πρόσφυγες. Ομολογεί πως δεν έχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μιλά για τη συγκρότηση Διαχειριστικής Αρχής που η προηγούμενη κυβέρνηση νομοθέτησε, ενώ για έξι μήνες την αγνόησε παντελώς. Προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στους ευρωπαίους, αλλά δεν λέει γιατί δεν αξιοποίησε έως τώρα τους κοινοτικούς πόρους. Ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια επαναπροωθούνταν στις πατρίδες τους τόσοι παράτυποι μετανάστες όσοι εισέρχονταν στην Ελλάδα, δεν λέει στον ελληνικό λαό πόσοι επαναπροωθήθηκαν τον τελευταίο καιρό.

Ας πει συγκεκριμένα πόσοι εισήλθαν κατά τους τελευταίους έξι μήνες και πόσοι εξήλθαν από την Ελλάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.