Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

Το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης για το έργο της αλβανικής εκκλησίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Παρακολουθούμε πάντοτε πολύ στενά και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το έργο της Αλβανικής Εκκλησίας για το ποίμνιο σας και για τον Αλβανικό λαό” ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας. “Είναι ένα έργο που, πέραν της προσπάθειας ανοικοδομήσεως των ναών στην Αλβανία μετά το 1991, περιλαμβάνει και πολύ ουσιώδεις κοινωνικές πρωτοβουλίες, στον τομέα της παιδείας, της υγείας, της αγροτικής ανάπτυξης, της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της οικολογικής προστασίας” σημείωσε.

Ο Αλ. Τσίπρας συνέχισε αναφερόμενος στον παρηγορητικό λόγο του κ. Αναστάσιου, όπως είπε, “που είναι έμπλεος των πανανθρώπινων αξιών, του ουμανισμού, της αγάπης, αξίες που στις μέρες μας έχουν πολύ μεγάλη σημασία, όχι συμβολική αλλά ουσιαστική”. “Είμαι πολύ χαρούμενος που σας υποδέχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου, πέραν της δυνατότητας που είχαμε ιδιωτικά να συναντηθούμε, σε μια δύσκολη στιγμή αλλά ταυτόχρονα και σε μια στιγμή που όλοι πρέπει να πάρουμε δυνάμεις και να δώσουμε τον αγώνα για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να καταφέρει ο λαός μας να ατενίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον” υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστάσιος ευχήθηκε στον Αλ. Τσίπρα να του χαρίζει ο Θεός “διορατική σοφία για να προχωρείτε σε σωστές εκτιμήσεις της πραγματικότητας, σε σωστές αποφάσεις και ορθές ενέργειες”, ενώ σημείωσε ότι σε κρίσιμες στιγμές έρχεται μια άλλη σπίθα που ανοίγει ένα δρόμο. “σεβασμός, αγάπη, αλήθεια, δημιουργική σκέψη και δημιουργικές δουλειές και αυτό προσπαθούμε και το κάνουμε”, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

inmemory.gr

inmemory.gr

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ -ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

Kατηγορίες

Ιστορικό

Web TV

Ολόκληρο το Αμερικανικό Σύνταγμα για Πρώτη Φορά στα Ελληνικά

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!