Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική “Tagesspiegel”, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, τονίζοντας οτι “οι εκλογές δεν επηρεάζουν την συμφωνία με τους δανειστές”.

 

Ο Ντομπρόβσκις χαρακτήρισε τις πρόωρες εκλογές ως “εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας”, τονίζοντας οτι η διαδικασία αυτή δεν επηρεάζει τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στις Βρυξέλλες και επισημαίνοντας πως “πρόκειται για μία συμφωνία με το ελληνικό κράτος, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση”.

“Αυτή η συμφωνία είναι η βάση για τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα”, συμπλήρωσε.

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, αναφορικά με την εξομάλυνση και επίσπευση των διαπραγματεύσεων, χαρακτηρίζοντάς τον επαγγελματία και αναμφίβολα πιο συνεργάσιμο από τον προκάτοχό του, Γιάνη Βαρουφάκη.

“Μέχρι τώρα, ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας έχει παίξει έναν θετικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις των Αθηνών με τους εταίρους”, τόνισε ο Ντομπρόβσκις.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν εκτίμησε ότι με το νέο δανειακό πρόγραμμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), “η Αθήνα μπορεί τώρα να επιστρέψει στο μονοπάτι της σταθερότητας”.