Του Στρατή Μαζίδη

Μικρότερος των περιστάσεων ο αρχηγός του κοπαδιού των ΑΝΕΛ οδηγεί ένα χρήσιμο πατριωτικό χώρο στην εξαφάνισή του.

Ο Πάνος Κάμμενος το Μάη του 2012 απέσπασε περίπου 11% αλλά η επική του γκάφα (ή προδοτική κίνηση) με το non paper τον οδήγησε μέσα σε ούτε τρία χρόνια να χαροπαλεύει να παραμείνει πολιτικά ζωντανός παρά την τότε επερχόμενη ήττα της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά.

Ωστόσο πράγματι «δε λογαριάσανε τον Πάνο τον Καμμένο» που με τα τρενάκια του και κυρίως το γεγονός ότι ως πατριώτης (έτσι εθεωρείτο) θα αποτελούσε μια ασπίδα, μια πρώτη γραμμή ανάσχεσης των αντεθνικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τελικά αρκετούς ψηφοφόρους να τον επιλέξουν ως ασφαλές λιμάνι δίνοντάς του περίπου 4,75%.

Εντούτοις ο Καμμένος αν και με όγκο ελέφαντα, συμπεριφέρθηκε ως πάπια τη στιγμή που ακριβώς εκαλείτο να δράσει ως ο εγγυητής των εθνικών θέσεων και κόκκινων γραμμών της συγκυβέρνησης.
Έκλεινε η Αμυγδαλέζα (σωστά) και ξαμολούσαν στο κέντρο της Αθήνας τους λαθρομετανάστες (λάθος); Πάπια ο Καμμένος.

Διατυμπάνιζε η κυβέρνηση δια της Τασίας με το ψηφιδωτό πρόσωπο ότι όλη η Ασία και το Ισλάμ είναι καλοδεχούμενα; Πάπια ο Καμμένος.

Ερχόταν ο νόμος για την ιθαγένεια; Πάπια ο Καμμένος. Αντί να ρίξει την κυβέρνηση, απλά καταψήφισε αλλά υπήρχαν ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι να ενισχύσουν.

Γεμίσαμε λαθρομετανάστες και κανείς δεν κάνει τίποτε; Πάπια πάλι ο υπουργός.

Αν όμως ο Καμμένος από ελέφαντας κατέληξε πάπια, αυτό δε σημαίνει πως όσοι τον ψήφισαν για λόγους ασφαλείας είναι βόδια.

Ο Πάνος Καμμένος τους πρόδωσε. Δεν κράτησε καμία κόκκινη γραμμή εκεί όπου η πλειοψηφία τρέμει το ΣΥΡΙΖΑ και να τώρα τα ελληνικά ακριτικά νησιά γεμάτα από ασιάτες και όχι από σύριους πρόσφυγες.

Όσο για το Μνημόνιο και το ότι δε θα το ψήφιζε και πως ότι λέμε, ισχύει πάντα, ήταν μάλλον σχήμα λόγου. Αμετροεπής στο λόγο του δε φυλάχθηκε και να που λίγα 24ωρα μετά βρέθηκε αυτός να στέκεται στα τέσσερα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλά πλέον στελέχη δε στέκονται μέσα στους ΑΝΕΛ. Μνημόνια ψηφίστηκαν, οι εθνικές κόκκινες γραμμές πήγαν περίπατο και έτσι ο Πάνος απέμεινε μόνος του να παίζει τον υπουργό άμυνας που τόσο του αρέσει και να οραματίζεται συμμαχίες με ισραηλινούς, αμερικανούς, ρώσους κτλ.

Και τώρα;

Και τώρα μοιραίος και άβουλος αντάμα να διαδεχθεί αυτός τη ΝΔ στην κεντροδεξιά, μη έχοντας πλέον λόγο αυτόνομης ύπαρξης απλά πορεύεται προς μια θέση στο Επικρατείας του νέου, μνημονιακού, αντιλαϊκού, κρατικοδίαιτου και γερμανοελεγχόμενου ΣΥΡΙΖΑ ως μια άλλη συνιστώσα…

Ένας γραφικός…Ο Πάνος ο Καημένος…