Διψήφιο ποσοστό στο Ποτάμι ώστε να γίνει ο ρυθμιστής της επόμενης κυβέρνησης ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης.  

«Ο κ. Τσίπρας ευθύνεται για την κατεδάφιση της χώρας. Ηταν πολύ λιγότερος των προσδοκιών του κόσμου, ενώ ακόμη και στα μικρά θέματα προκάλεσε χάος», σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνέντευξή του (Alpha). 

Ερωτηθείς για τις συνεργασίες, ανέφερε ότι αισθάνεται το ίδιο άβολα και με τη Ν.Δ. και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο θα συνεργαστεί «με τον οποιοδήποτε για το πατριωτικό καθήκον». Όπως είπε, “η κρίση που βιώνουμε σήμερα είναι δική τους. Είναι του παλιού πολιτικού συστήματος. H λύση όμως είναι δική μας”. 

Επέκρινε μάλιστα τη δήλωση του υπουργού Ν. Βούτση ότι εάν δεν επανεκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα αντιταχθεί στη συμφωνία που υπέγραψε, λέγοντας ότι «δεν είναι τιμητικό για τους αριστερούς να δηλώνουν ότι θα ξαναγίνουν αντιμνημονιακοί στο δικό τους Μνημόνιο, εάν χάσουν την καρέκλα τους». 

Σχολιάζοντας τις υπό συζήτηση συμπράξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, τόνισε ότι δεν συμφωνεί με τις «πρόσκαιρες συγκολλήσεις για να διασωθούν κάποιοι εκλογικά», ενώ αναφερόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου τη χαρακτήρισε «δικτατορίσκο», από την οποία «έπρεπε να είχαμε απαλλαχθεί». 
Σημειώνεται ότι σήμερα το βράδυ στο Μουσείο Μπενάκη είναι προγραμματισμένη η πρώτη προεκλογική εκδήλωση του Ποταμιού που απευθύνεται σε στελέχη και εθελοντές του κόμματος με σύνθημα “Εμείς μπορούμε”.