Απάντηση στη σφοδρή επίθεση που έκανε νωρίτερα μιλώντας στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας δίνουν κύκλοι του Μαξίμου τονίζοντας ότι “O κ. Μεϊμαράκης πολιτεύεται με κύρια εργαλεία του το απαράμιλλο προσωπικό του ύφος και τις συνεχείς αντιφάσεις. Πότε δηλώνει ότι «ο Τσίπρας κάνει εκλογές για να φύγει» και πότε ότι  «ο Τσίπρας έσκαβε τον τάφο μας από τις 12 Ιουλίου». Στο ενδιάμεσο δηλώνει την διαθεσιμότητα της ΝΔ για συμμετοχή «σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα»”.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ “μπορεί να είναι νέος στην αρχηγία της ΝΔ, αλλά δεν είναι καθόλου νέος στην πολιτική. Γνωρίζει πολύ καλά τα πεπραγμένα του κόμματος του στην κυβέρνηση, παρόλο που κάνει απελπισμένες προσπάθειες για να τα «ξεχάσει». Όπως ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά τι σήμαινε η περιβόητη «ανάπτυξη» αλα ΝΔ για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και πόσο ακριβά πλήρωσε τη «σταθερότητα» της διαπλοκής και της διαφθοράς”.

 

Και καταλήγουν: “Δεν υπάρχει κανένα νέο ξεκίνημα από τα πιο φθαρμένα και απαξιωμένα υλικά του παλιού πολιτικού συστήματος”.