Η κυβέρνηση της αριστεράς ανετράπη εκ των έσω για αυτό η χώρα πηγαίνει σε εκλογές, τονίζει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και προσθέτει ότι κανένας αριστερός και προοδευτικός άνθρωπος δεν θα ήθελε να δει την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος.

Στην συνέντευξη του, ο κ. Παππάς τονίσει ότι αν αυτή τη στιγμή υπήρχε κυβέρνηση ΝΔ θα είχαν ξεκινήσει οι πλειστηριασμοί και προσθέτει: «Εμείς έχουμε καταφέρει με την συνεννόηση που έχουμε κάνει με τις τράπεζες και τη νέα νομοθετική ρύθμιση την οποία θα προωθήσουμε να παγώσουμε το θέμα των πλειστηριασμών».

Αναφορικά με τις μειώσεις στις συντάξεις τονίσει ότι «τον καιρό του μνημονίου ο λογαριασμός ο ετήσιος των συντάξεων μειώθηκε κατά 40%. Συνεπώς οι μειώσεις οι οποίες έχουν συμβεί από το 2010 μέχρι το 2014 ήτανε ραγδαίες. Αυτή τη στιγμή το μόνο που είχαμε ήταν μια μικρή αύξηση της εισφοράς, η οποία είναι και πλήρως ανταποδοτική διότι είναι η εισφορά υγείας η οποία αυξάνεται».

Ο στενός συνεργάτης του Αλέκη Τσίπρα επισημαίνει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τίμησε τη λαϊκή ψήφο.

«Τιμήσαμε την ψήφο του λαού, την αξιοποιήσαμε, φέραμε μια συμφωνία η οποία δίνει πολλές δυνατότητες και τώρα χρειαζόμαστε μια καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε παρακάτω. Κλείνει ο κύκλος των εσωκομματικών συζητήσεων και αναζητήσεων και μπαίνουμε στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης. Ο κόσμος πλέον, ο ελληνικός λαός γνωρίζει και καθώς περνάνε οι μέρες γίνεται όλο και πιο καθαρό ποια είναι τα διλήμματα της επερχόμενης κάλπης».