Η χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών απασχολεί σήμερα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. 

 

Η εφημερίδα Die Welt γράφει ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήρθαν σε αντιπαράθεση στη διάρκεια του ντιμπέιτ, αλλά και οι δύο χαρακτήρισαν «επώδυνο» το τρίτο πακέτο βοήθειας.

Στο ιστότοπό του το κρατικό γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυοARD σημειώνει ότι «οι Έλληνες δεν είναι σε εκλογική διάθεση», εξηγώντας ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων επιθυμεί τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού με στόχο τη διάσωση της χώρας.

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα επιδίδονται σε μια σκληρή εκλογική μάχη, αναφέρει το ARD, όμως σύμφωνα με δημοσκοπήσεις οι περισσότεροι Έλληνες θα προτιμούσαν τελικά να σχηματιστεί ένας μεγάλος συνασπισμός, ώστε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός κρίσης.

Εξάλλου υπενθυμίζει ότι και τα δύο κόμματα ψήφισαν υπέρ της υιοθέτησης των μέτρων λιτότητας που ζητούσαν οι πιστωτές και με αυτό τον τρόπο κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

 

Το Focus επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «υπόσχεται και πάλι στους Έλληνες τον ουρανό με τ’ άστρα». Καταπολέμηση της διαφθοράς, διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο βοήθειας, ηλεκτρονική διακυβέρνηση: με αυτούς τους τρόπους ο Αλέξης Τσίπρας ξεγελά και πάλι τους ψηφοφόρους, τονίζει το περιοδικό.

Η Suddeutsche Zeitung επέλεξε να επικεντρωθεί στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη παρουσιάζοντας ένα πορτρέτο του και χαρακτηρίζοντάς τον «Αντί-Τσίπρα».

Οι Έλληνες, σημειώνει η εφημερίδα, κουράστηκαν από τους ελιγμούς και το χάος των προηγούμενων μηνών. Πλέον δεν επιθυμούν λαμπερές φιγούρες στα κυβερνητικά κλιμάκια, αλλά αξιοπιστία. Από αυτό επωφελείται ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εξάλλου ο Μεϊμαράκης, γράφει η Suddeutsche Zeitung, έχει φροντίσει να αφήσει όλες τις πόρτες ανοικτές. Έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει υπογραμμίσει σε συνεντεύξεις του ότι είναι έτοιμος να συζητήσει ποιος θα γίνει πρωθυπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προτίθεται να απαρνηθεί το αξίωμα προκειμένου να υπάρξει συνεργασία.

Πηγή: ΑΜΠΕ