Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, συνεννοήσεις, συνεργασίες και κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, «μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να εξασφαλίσω στη χώρα μια σταθερή και μακράς πνοής κυβέρνηση» επισημαίνει ο κ. Μεϊμαράκης και εκφράζει την πεποίθηση πως η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα. «Εφόσον ο ελληνικός λαός αναδείξει τη ΝΔ πρώτο κόμμα, θα επιδιώξω να υπάρξει μια ευρύτατη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του ευρωπαϊκού μετώπου» υπογραμμίζει. Στο ευρωπαϊκό μέτωπο, όπως κατέστησε σαφές, συγκαταλέγει και τον ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποκλείσει καμία πολιτική δύναμη και κανένα πρόσωπο από την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, αρκεί να πληρούνται οι προϋποθέσεις: «Κοινά αποδεκτό προγραμματικό σχέδιο και διασφάλιση της παρουσίας τής χώρας στην Ευρωζώνη».

Τη βεβαιότητά πως η ΝΔ θα επικρατήσει στις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ και σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Επανέλαβε, επίσης, πως θα επιδιώξει ευρείες συνεργασίας με προγραμματική βάση και σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας «θα πρέπει να ανήκει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης». Προσέθεσε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ικανούς και σοβαρούς ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν σε μια συλλογική πολιτική προσπάθεια ανάκαμψης και επισήμανε ότι «η γραμμή δεν είναι ιδεολογική, αλλά αν είμαστε λογικοί ή παράλογοι» και να θέλουμε παραμονή στην Ευρώπη.

Μετά τις εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα δώσει έμφαση στα δημοσιονομικά, σε έναν πειθαρχημένο προϋπολογισμό, στις μεγάλες επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας και στα μεγάλα έργα και στην απορρόφηση μέχρι το Μάρτιο όλων των πόρων του ΕΣΠΑ τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί.