Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Υποδομών Δ. Καμμένος προκειμένου να υπάρξει όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης».

“Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει” σημειώνει ο κ. Καμμένος.

Μάλιστα στην ίδια δήλωση, εμμένοντας στην αρχική ανακοίνωσή του ότι δεν ήταν ο μοναδικός διαχειριστής των λογαριασμών του,  σημειώνει ότι «Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα.

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητήθηκε η παραίτηση του Δημήτρη Καμένου, ύστερα και την επικοινωνία που είχαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.  Μάλιστα και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο Twitter ζήτησε την παραίτηση του υφυπουργού. Ο Πάνος Καμμένος γράφει χαρακτηριστικά:

«Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη θέση του Δημήτρη Καμμένου αναμένεται να τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Στην επικοινωνία που είχαν  Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, κύκλοι του Μεγάλου Μαξίμου ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Π. Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets και αν αυτά είναι αυθεντικά, σημειώνοτας ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού υπογραμμίζοντας πως τη τελική απόφαση θα τη λάβει ο πρωθυπουργός.

ΝΔ: Άρχισε να φυλλοροεί η νέα κυβέρνηση

Με μια σκληρή ανακοίνωση η ΝΔ, απαντά στην υπόθεση Καμμένου, επισημαίνοντας ότι «Πριν περάσουν 12 ώρες από την ορκωμοσία της, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ άρχισε να φυλλοροεί».

«Στη φάση αυτή» συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ, «η “ομάδα των 53” επιβάλλει τις απόψεις της κόντρα στις επιλογές του κ. Τσίπρα, που αδιαφορούσε για τις προκλητικές θέσεις Δ. Καμμένου. Αναμένεται προφανώς, ενδιαφέρουσα συνέχεια. Διότι πρόβλημα υπάρχει όχι μόνο από εκείνους που έγιναν, αλλά και από εκείνους που δεν έγιναν υπουργοί».

Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

«Τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Αριστεράς και της Δημοκρατίας παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο ο κ. Τσίπρας», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, για την τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση, αντί να ξεμπερδέψει με το παλιό, νομιμοποιεί το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι «η τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου στη θέση υφυπουργού της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι μια ξεκάθαρη προσβολή προς την κοινωνία, μετά την “ένδοξη καριέρα″ του νέου υπουργού στα social media. Μια ″καριέρα″ γεμάτη με ρατσιστικά, ομοφοβικά και αντισημιτικά μηνύματα. Το ήθος και οι αρχές της Αριστεράς δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιες πρακτικές. Προκαλεί θλίψη και ντροπή η συμπόρευση της αριστερής κυβέρνησης με το ακροδεξιό φρόνημα του κ. Καμμένου. Επιβάλλεται η άμεση αποπομπή του».

Οι αναρτήσεις Καμμένου κατά των Εβραίων και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα

Ρατσιστικές και ομοφοβικές αναρτήσεις, σχόλια κατά των Εβραίων αλλά και σκληρές επιθέσεις εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ήταν γεμάτος ο προσωπικός λογαριασμός του Δημήτρη Καμμένου στο twitter, ο οποίος εξαφανίστηκε ως δια…μαγείας την Τετάρτη μετά από σάλο που ξέσπασε στο διαδίκτυο για την υπουργοποίησή του.

Ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος ορκίστηκε σήμερα το πρωί υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έχει προκαλέσει πολλές φορές τους χρήστες κοινωνικών δικτύων με τα σχόλια και τις απόψεις του. Από το πρωί, χρήστες  «ξεθάβουν» τα μηνύματα αυτά και τα ανταλλάσουν, σχολιάζοντας ταυτόχρονα και την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να τον συμπεριλάβει στην κυβέρνηση. Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν ο κ. Καμμένος έχει προχωρήσει σε ιδιαίτερα σκληρές κριτικές απέναντι στον πρωθυπουργό μέσω του λογαριασμού του. «Ο Τσίπρας είναι χειρότερος από τον ΓΑΠ. Είναι εγκληματίας. Παρακολουθεί, γνωρίζει τρία χρόνια τι και πως μας καταστρέφουν και πάει υποψήφιος εκεί» είχε γράψει τον Δεκέμβριο του 2013 ο υφυπουργός. 


Σε άλλες αναρτήσεις του είχε δείξει ομοφοβικές τάσεις ενώ αρκετές φορές είχε εκφραστεί και απρεπώς για τη γκέι κοινότητα. Ο εκνευρισμός των Ελλήνων χρηστών στο twitter αποδεικνύεται και μέσα από το γεγονός ότι τα hastags #portaporta (όπως ονόμαζε το λογαριασμό του) αλλά και το όνομα Δημήτρης Καμμένος βρίσκονται στη λίστα με τα δημοφιλέστερα θέματα σήμερα. Το πρώτο δε, «κατέκτησε» την πρώτη θέση στη σχετική λίστα το απόγευμα της Τετάρτης. 

Τον Ιούνιο, ο Δημήτρης Καμμένος είχε αναρτήσει φωτογραφία στο Facebook στην οποία είχε αντικαταστήσει την επιγραφή Arbeit Macht Frei» στην είσοδο του Άουσβιτς, με το «Μένουμε Ευρώπη». 

«Μένουμε Ευρώπη, λένε, πάσει θυσία λένε, φέρτε να υπογράψουμε τα πάντα όλα λένε. Λέω ναι, αφού πληρώσουν το κόστος» έγραψε στη λεζάντα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. Η εν λόγω κίνηση είχε προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων τόσο από απλούς χρήστες όσο και από τα μέλη του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου (ΚΙΣ) (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 

Νωρίτερα σήμερα, σε ένα ιδιαίτερα καυστικό tweet, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε ότι παρότι στηρίζει την κυβέρνηση δεν είναι καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός ανθρώπου με ακραίες και ρατσιστικές απόψεις. (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Τι απαντά ο Καμμένος 

Σε ανακοίνωσή του, ο ίδιος ο Δημήτρης Καμμένος προσπάθησε να…μαζέψει τα ασυμμάζευτα λέγοντας ότι δεν ήταν ο μόνος διαχειριστής των σελίδων του.  

Διαβάστε αναλυτικά 

«Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπό μου, θέλω να σας δηλώσω κατηγορηματικά ότι όλοι οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα είχαν ως διαχειριστές, συνεργάτες σε αριθμό άνω των δεκαπέντε.

Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα κάτω από τους κωδικούς μου, για πολλές από αυτές δεν φέρω καμία προσωπική ευθύνη και σας ενημερώνω ότι οι λογαριασμοί μου έχουν παραβιαστεί πάνω από τέσσερεις φορές. Για του λόγου του αληθές, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς.

Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις συνεργατών οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα ζητώ και προσωπικά συγγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δεν περισσεύει κανένας Έλληνας πολίτης».

Τα επίμαχα «τιτιβίσματα»