Επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που διατυπώθηκαν ύστερα από δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε με εκπροσώπους τουρκικών εταιρειών και συζήτησε το θέμα της πώλησης φυσικού αερίου απέρριψε η κυπριακή κυβέρνηση.

 

«Δεν αντιλαμβάνομαι τη σκοπιμότητα των δηλώσεων περί μυστικών συναντήσεων», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης προσθέτοντας πως «ήταν γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλοι αξιωματούχοι είχαν συναντήσεις με τουρκικές εταιρείες, οι οποίες εξέφρασαν ενδιαφέρον για αγορά κυπριακού φυσικού αερίου». Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, «σε μια περίπτωση η εταιρεία ήταν κρατική».

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η απάντηση σε όλες τις περιπτώσεις ήταν ότι τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να διερευνηθεί μόνο μετά την επίλυση του Κυπριακού. Επίσης, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι τουρκικές εταιρείες ενδιαφέρονται για το κυπριακό φυσικό αέριο. «Είναι το κίνητρο που έχει η Τουρκία, ώστε να εργαστεί για επίλυση του Κυπριακού, γιατί γνωρίζει ότι χωρίς λύση, δεν μπορεί εξεταστεί τέτοιο ενδεχόμενο» υποστήριξε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Πηγή: ΑΜΠΕ