Ως μια αλεπού, υπεύθυνη για ελληνικό…κοτέτσι παρομοιάζει τον υφυπουργό αρμόδιο σε θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, η βρετανική εφημερίδα Financial Times. 

Σε άρθρο γνώμης που υπογράφει ο δημοσιογράφος Τόνι Μπάρμπερ, η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι έχουν περάσει μόλις μερικά 24ωρα από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου για τα ρατσιστικά και αντισημιτικά σχόλια του στο twitter και τώρα ο πρωθυπουργός βρίσκεται για άλλη μια φορά αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα. 

«Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και για έναν ακόμα υφυπουργός της κυβέρνησης, αυτή τη φορά μέσα από τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ. Αφορούν τον Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος, ως υφυπουργός αρμόδιος για τα θέματα ΕΣΠΑ, έχει αναλάβει την υποχρέωση να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν καλύτερα τα δισεκατομμύρια ευρώ που λαμβάνει κάθε χρόνο η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως κονδύλια (χρήματα που δεν σχετίζονται με το πρόγραμμα διάσωσης)» γράφει η εφημερίδα, και συνεχίζει: «Τα ελληνικά κοινωνικά δίκτυα ξεχειλίζουν με ιστορίες για τον Χαρίτση, ο οποίος κάποτε ανήκε ή υποστήριζε ένα αντιμνημονιακό κίνημα πολιτικής ανυπακοής που εμφανίστηκε το 2010. Οι ακτιβιστές αυτού του κινήματος, που ονομάζεται “Δεν πληρώνω” αρνούνταν να πληρώσουν τα υψηλότερα τέλη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και τα υψηλότερα διόδια που επιβλήθηκαν μέσω του πρώτου ελληνικού μνημονίου ύψους 110 δισ. ευρώ». 

Η εφημερίδα εξηγεί ότι πλέον, το κίνημα «Δεν πληρώνω» βοηθάει τους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μοιράζει φαγητό στους φτωχούς και λειτουργεί μια κλινική. «Είναι μια ενδιαφέρουσα σκέψη –ένας υπουργός που υποστήριζε την αντίσταση των πολιτών είναι πλέον υπεύθυνος για την απελευθέρωση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων» αναφέρει ο δημοσιογράφος, και συνεχίζει: «Ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο είναι ότι ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά έδωσε προαγωγή στον κ. Χαρίτση». 

Παρότι ο κ. Χαρίτσης έχει αρνηθεί τη συμμετοχή του στο κίνημα «Δεν πληρώνω», ο ιδρυτής του Βασίλης Παπαδόπουλος λέει ότι παρότι ο υπουργός δεν ήταν εγγεγραμμένο μέλος, μπορεί να έχει λάβει μέρος σε ορισμένες δραστηριότητες. Την ίδια ώρα, ο κ. Παπαδόπουλος φέρεται να δήλωσε ότι δεν θα ήθελε κιόλας να είναι μέλος ο υπουργός, ο οποίος πλέον ανήκει σε μια κυβέρνηση που εφαρμόζει πρόγραμμα λιτότητας. 

Και πιο είναι το τελικό συμπέρασμα του δημοσιογράφου; «Τελικά, το ζήτημα είναι ότι από την στροφή 180 μοιρών του Αλέξη Τσίπρα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο –όταν δηλαδή αποδέχτηκε όλα όσα ζητούσαν οι πιστωτές- ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον το ριζοσπαστικό, αριστερό ζώο που ήταν κάποτε. Η προαγωγή του κ. Χαρίτση υποδηλώνει ότι είναι κάτι άλλο –ή αλεπού που είναι υπεύθυνη για το διαμοιρασμό της γενναιοδωρίας των ξένων είναι μέσα στο κοτέτσι».   

e-typos.com