Το αμερικανικό δίκτυο αποκαλύπτει τι αναφερόταν σε μυστική επιστολή που είχε αποστείλει ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρήστος Παναγόπουλος, στον Έλληνα πρωθυπουργό στις 16 Ιουλίου

 

Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά, ουσιαστικά, νέους και περισσότερο πρόθυμους συμμάχους για να υπάρξει διευθέτηση του μείζονος ζητήματος του ελληνικού χρέους, εκφράζει το CNBC, αναφερόμενο στο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
 

Στο μακροσκελές άρθρο στην ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα τόσο κατά την ομιλία στου στην 70η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όσο και στο συνέδριο του Ιδρύματος Κλίτον.

Παράλληλα αποκαλύπτεται μία μυστική επιστολή, την οποία είχε αποστείλει ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρήστος Παναγόπουλος, στον κ. Τσίπρα στις 16 Ιουλίου, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον συνέστησε στον Έλληνα πρωθυπουργό να «χαμηλώσει τους τόνους σε ό,τι αφορά τη ρητορική του ενάντια στη Γερμανία και να αναζητήσει ευρύτερες συμμαχίες με χώρες όπως Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Αυστρία».

Σύμφωνα με το CNBC η Ουάσιγκτον ξεκαθάρισε στον κ. Τσίπρα ότι θα πρέπει πείσει, πρώτα απ’ όλα, τις προαναφερθείσες χώρες για την ικανότητα και την προθυμία του να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και ως αντάλλαγμα αυτές θα του προσέφεραν την στήριξή τους.

Επίσης ο κ. Παναγόπουλος υποστήριξε ότι υπήρξε πολύ συχνή επαφή Αμερικανών αξιωματούχων τόσο από το υπουργείο Οικονομικών όσο και από το υπουργείο Εξωτερικών, με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Έλληνας πρέσβης στην επιστολή του προσθέτει ακόμη ότι οι Αμερικανοί υπογράμμισαν την ανάγκη να γίνει αποδεικτή από την ευρωζώνη η περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ενώ οι ΗΠΑ προέτρεψαν το ΔΝΤ να εκφράζει περισσότερο ανοικτά τις απόψεις του για το συγκεκριμένο θέμα.

Πηγή: newmoney.gr