Έκκληση σε ομογενείς επιχειρηματίες των ΗΠΑ ώστε να στηρίξουν τη γενέτειρά τους ανεξαρτήτως ιδεολογικών τοποθετήσεων με την επένδυση κεφαλαίων στην Ελλάδα απηύθυνε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 3ης εκδήλωσης του Hellenic Initiative που πραγματοποιήθηκε στο Word Trade Center στο νότιο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

 

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών περισσότεροι από 700 Έλληνες ομογενείς από την «αφρόκρεμα» της ομογενειακής επιχειρηματικότητας και διακεκριμένα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ενώ παρών ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος καθώς και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Για μία ακόμη φορά τον κ. Τσίπρα παρουσίασε η Γιάννα Αγγελoπούλου.

«Έχω έρθει εδώ για να σας ζητήσω να επενδύσετε στην Ελλάδα. Δεν έχει σημασία αν είσαι αριστερός ή δεξιός, είμαστε όλοι Έλληνες και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για την πατρίδα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «είναι ώρα να επενδύσετε. Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τις επενδύσεις. Αφού αγαπάτε την Ελλάδα πρέπει να την υποστηρίξετε, ειδικά αυτή την στιγμή. Επενδύοντας στην Ελλάδα γίνεστε και εσείς συνέταιροι μας στην ανάπτυξη και την ευημερία».

«Η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση με στρατηγικά οράματα. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις. Χρειάζεται να μπούμε σε ένα μονοπάτι βιώσιμης ανάπτυξης. Πρέπει να κάνουμε βήματα για να αλλάξουμε την Ελλάδα, κάνοντας όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας την πίστη και την αισιοδοξία του για τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια «να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Πηγή: news.gr