Σύμφωνα με το Bloomberg η Ελλάδα έχει περιθώριο έως τα μέσα Οκτωβρίου να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις – Στην πρώτη δέσμη περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς υποχρεώσεις του Αυγούστου και όσες έπρεπε να υλοποιηθούν τον Σεπτέμβριο και στη δεύτερη φορολογικό, ασφαλιστικό και επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων

 

«Κλείδωσε» στο Euroworking Group η μακροσκελής λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ. 
 

Κατά την τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης το απόγευμα της Παρασκευής, εγκρίθηκαν οι δύο δέσμες των ορόσημων και των προαπαιτούμενων στη βάση της συμφωνίας με τους θεσμούς, με την υλοποίηση των οποίων θα εκταμιευθεί η υποδόση των 2+1 δισ. ευρώ.  

Όπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος, το EWG, στο οποίο την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, επικύρωσε έναν κατάλογο άνω των 40 μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα τις προσεχείς εβδομάδες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη δέσμη με τα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς υποχρεώσεις του Αυγούστου, καθώς και εκείνες που έπρεπε, βάσει του μνημονίου, θα υλοποιηθούν τον Σεπτέμβριο. Στη δεύτερη δέσμη υπάρχουν τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων βρίσκονται το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η πώληση του ΑΔΜΗΕ ή η εύρεση ισοδύναμου, η επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων κ.ά. 

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, η Ελλάδα έχει περιθώριο έως τα μέσα Οκτωβρίου προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων, ώστε να συμμορφωθεί με τις επιταγές του νέου μνημονίου.

«Ζητήθηκε από την Ελλάδα να ολοκληρώσει την υλοποίηση των 48 προαπαιτούμενων δράσεων έως τα μέσα του τρέχοντος μηνός», ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Σημειώνεται πως ο κατάλογος αυτός είχε προηγουμένως συμφωνηθεί μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των δανειστών καθώς και ότι η λίστα με τα προαπαιτούμενα θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο. 

Πηγή: newmoney.gr