Του Παναγιώτη Χριστοφοράτου, Δικηγόρου

Οι Έλληνες τους τελευταίους μήνες παρατηρούν μια εκστρατεία απο τα media να πεισθούν να κάνουν χρήση είτε πιστωτικών είτε χρεωστικών καρτών για τις συναλλαγές τους. 

Για την ακρίβεια για όλες τις συναλλαγές τους. Προκειμένου μάλιστα να μας πείσουν να σπεύσουμε στις τράπεζες και να αιτηθούμε την έκδοση καρτών αναδεικνύουν ως κίνητρο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ταχύτητα των συναλλαγών.  Μάλιστα ασκούνται πιέσεις να επιβληθεί η εν λόγω τακτική υποχρεωτικά δια νόμου. Για τους πιο μοντέρνους γίνεται επίκληση και του ισχυρισμού ότι οι Σκανδιναβικές χώρες χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους μόνον κάρτες.

Το αληθές όμως της σπουδής για την επιβολή των καρτών σε όλες τις συναλλαγές μας έχει άλλα κίνητρα. Κίνητρα που σκοπό έχουν την κατάργηση του χρήματος δια της συγκέντρωσής τους στα νοσηρά πιστωτικά ιδρύματα και την πλήρη εξάρτησή μας από αυτά. Αν έχεις κάρτα θα μπορείς να κάνεις συναλλαγές. Για την ακρίβεια τις συναλλαγές που θα επιτρέπει κάποια Αρχή. Και φυσικά υπό προϋποθέσεις θα μπορούν να σου απαγορεύουν να κάνεις συναλλαγές π.χ. αν δεν είσαι φορολογικά ή ασφαλιστικά ενήμερος κλπ.

Οι τράπεζες βέβαια πωλούν τα δικαιώματά τους στα κόκκινα δάνεια με έκπτωση σε ξένες τράπεζες και εταιρείες αντί να κάνουν κούρεμα στα δάνεια των Ελλήνων δανειοληπτών!! Και παράλληλα έχουν την απαίτηση να τους εμπιστευθούμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε ώστε να εξαρτώμαστε πλήρως από αυτές.

Τα χρήματα του καθενός είναι ιδιοκτησία του, τα οποία προστατεύονται από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Η έννοια της περιουσίας, σύµφωνα µε τη νοµολογία της ΕΣ∆Α, είναι ευρύτατη και περιλαµβάνει κάθε ιδιωτικό δικαίωµα το οποίο αναλύεται σε µια κληρονοµήσιµη αξία, ή ακόµα και απλά οικονοµικά συµφέροντα.

Εγώ προσωπικά δεν θέλω τα χρήματα που εισπράττω από την εργασία μου ή χρήματα που μου δανείζουν ή πο μου δωρίζουν ή που κερδίζω με οποιονδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο να τα καταθέτω σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα. Είναι δικά μου και θέλω να τα χρησιμοποιώ όπως θέλω εγώ και όχι όπως θέλουν κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι που σχεδιάζουν την παγκοσμιοποίηση ως μέσο υποταγής του ανθρώπου και κατάργησης του αυτεξουσίου του.

Το σχέδιο είναι η απόλυτη υποταγή στο Θηρίο της παγκοσμιοποίησης. Η κατάργηση κάθε ατομικής ελευθερίας. Και τούτο λαμβάνει χώρα σταδιακά, με κίνητρα (πάταξη φοροδιαφυγής, αφορολόγητο συναλλαγών που γίνονται μέσω καρτών κλπ).

Πρέπει να δούμε όμως πέρα από αυτά που μας σερβίρουν οι αργυρώνητοι παπαγαλίσκοι των media.

Τι άλλο κρύβεται  πίσω από την πίεση για χρήση καρτών στις συναλλαγές;  Ποιός είναι ο τελικός στόχος; τι θέλουν να μας επιβάλλουν; Την απάντηση μας την δίδει το Εθνικό Κοινοβούλιο της Ιταλίας, μια απάντηση που όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και τα δελτία ειδήσεων απέκρυψαν επιμελώς από τον Ελληνικό Λαό. Τι θα ισχύσει στην Ιταλία σε δύο χρόνια;

«Μέσα σε δύο χρόνια ο καθένας θα έχει ένα μικροτσίπ κάτω από το δέρμα»….

… Αυτά τα λόγια δεν είναι ενός τρελού, αλλά τα είπε ο Ιταλος Πρωθυπουργός Matteo Renzi  την  26.7.2015, μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για την εμφυτεύση μικροτσίπ κάτω από το δέρμα στην Ιταλία.  Κατ  αρχάς οι ΗΠΑ, η Σουηδία, και η Ιταλία τώρα είναι η τρίτη χώρα που εντάσει το μικροτσίπ , σύμφωνα με τον Renzi . Ηδη από το 2016, και μετά μικροτσίπ θα εμφυτεύεται σε όλα τα νεογέννητα σε ολα τα νοσοκομεία ΔΗΜΟΣΙΑ -ΙΔΙΩΤΙΚΑ, και στη συνέχεια, το 2017 σε ολο το υπόλοιπο του πληθυσμού, σαν να επρόκειτο να εμβολιαστούν, ο καθένας. Ο Matteo Renzi τόνισε οτι οι κυρώσεις σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί χωρίς τσιπ, το 2018 θα είναι πολύ βαριές, και θα κυμαίνονται από πρόστιμο ύψους 3000 ευρώ έως 6 μήνες στη φυλακή.

Το μικροτσίπ θα βασίζεται στην RFID, η οποία χρησιμοποιείται στα εκτρεφόμενα ζώα, και το καθένα θα έχει μια βάση δεδομένων που θα συνδέεται με το μικροτσίπ, το οποίο θα συλλέγει πληροφορίες σχετικά με κάθε κίνησή μας καθημερινά. Οι εμπνευστές του μικροτσίπ  για να πείσουν για την χρησιμότητα του μέτρου επικαλούνται ότι στην περίπτωση των εγκληματιών θα γνωρίζουν ακριβώς τα στοιχεία του εγκληματία , ζητώντας τα από κέντρου ελέγχου.. Επίσης αναφέρουν οτι θα είναι χρήσιμο και στον τομέα της υγείας, όπου η Microchip θα είναι σαν μια «κάρτα υγείας» που θα μεταφέρει πληροφορίες και στην οικογένεια αλλά και σε ενα κέντρο το οποίο θα βλέπει την κατάσταση του ασθενή και θα υπάρξει άμεση επικοινωνία σε περίπτωση απρόβλεπτων γεγονότων. Επίσης επικαλούνται το ενδιαφέρον τους για  τους μοναχικούς ανθρώπους όπου θα υπάρχει δυνατότητα , μέσω μιας εντολής, να καλέσουν αμέσως ασθενοφόρο σε περίπτωση ξαφνικής ασθένειας.  Το Βατικανό δεν είπε κουβέντα για το μέτρο!!

Είναι προφανές ότι η κάρτα είναι ο προθάλαμος της  επιβολής του μικροτσίπ στο χέρι μας. Θα το δεχθούμε;  Τι άλλο πρέπει να μας κάνουν για να ξεσηκωθούμε;  Πάλι τα μικροσυμφέροντά μας θα κοιτάξουμε;  Το Μικροτσίπ  θα είναι σύντομα πραγματικότητα και στην Χώρα μας. Το σχεδιάζουν και το μεθοδεύουν υπομονετικά. Στην Ελλάδα πρέπει να εφαρμοστεί οπωσδήποτε μέχρι το 2020. Αντισταθείτε!! Μας παίρνουν με ψευδοπροφάσεις τις περιουσίες, τα χρήματα και στο τέλος το μυαλό και την ψυχή!! Αντισταθείτε!!