Το ερώτημα είναι αν το κατάλαβε ο Αλέξης Τσίπρας και το περιβάλλον του; 

Από τον Αλέξανδρο Μ. Στεφανόπουλο

Διάβασα και  άκουσα από την νύχτα που άνοιξε η κάλπη της 20ης  Σεπτ. 2015 , 10αδες αν όχι 100αδες αναλύσεις. Προσεγγίσεις. Ρεπορτάζ. Άρθρα. Γνώμες. Απόψεις.  Περιηγήθηκα 10αδες σελίδες του λεγόμενου εναλλακτικού διαδικτύου αλλά και των mainstream media των συστημικών Ελληνικών ΜΜΕ. Πουθενά δεν άκουσα κάτι που να ταυτίζεται πλήρως με την κοινωνία και το πραγματικό μήνυμα που έστειλε Αυτή(η κοινωνία) με  την επιλογή της.  Αν εξαιρέσουμε κάποιες ελάχιστες, αλλά πάντως πολύ σοβαρές προσεγγίσεις κάποιων ανεξάρτητων μεμονωμένων Πολιτών, που έχουν Γνώμη και μάλιστα ορθώς τεκμηριωμένη τις περισσότερες των περιπτώσεων από κάθε άποψη, ανεξαρτήτως ιδεολογικοπολιτικής καταβολής, εν τούτοις έχουν θέσεις  με σοβαρά επιχειρήματα και την καταθέτουν στην ελληνική blogοσφαιρα και τους απολαμβάνουν πραγματικά οι αναγνώστες τους σε κάθε τους ανάρτηση, όλα τα άλλα ήταν φληναφήματα! Σκουπίδια. Ψέματα. Παραπληροφόρηση! Εσκεμένα. Όπως οι δημοσκοπήσεις που φαίνεται πως εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία…  

Πλην αυτών των ελάχιστων στην ελληνική blogοσφαιρα που τους διαβάζει κάποιος, μεταξύ αυτών και εμείς και  τους αππλαμβάνουμε μαζί  με μερικές ακόμα  100αδες και σε κάποιες περιπτώσεις 1000αδες αναγνώστες τους.

 Όλο το υπόλοιπο ελληνικό  διαδίκτυο βουτηγμένο στο βοθρολήματα της διαπλοκής, ένθεν κακείθεν, βάλτωσε στο βούρκο του ψεύδους και της απάτης  αναπαράγωντας με παραλλαγές τις κατευθυντήριες των συστημικών διαπλεκόμενων, παραδοσιακών και νεόδμητων, συστημικών  ελληνικών ΜΜΕ.  Έντυπα. Ηλεκτρονικά. Διαδικτυακά.

Άκουσα, διάβασα και περιηγήθηκα σε γνώμες,  από πολύ σοβαρές και υπεύθυνες πολιτικά αναλύσεις με ιδεολογικοπολιτικό πρόσημο όμως αποβλέποντας κάπου,   μέχρι επιφανειακές ανεύθυνες και στο πόδι γραμμένες αλλά  και επιδερμικές που «χαιδέυουν» αυτάρεσκα χωρίς πολιτική εστίαση και βάθος κοινωνικό, έως φαιδρές και αστείες αναλύσεις και πολιτικές προσεγγίσεις.

Σε σημείο μάλιστα  αυτοεξευτελισμού,  όπως αυτές ορισμένων, αν όχι της πλειοψηφίας  της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ( άλλως πως Νέα Δημοκρατία) συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Ευάγγελου Μεϊμαράκη,  που ενώ ψήφισαν κατ εντολή και επιταγή των Γερμανών και την 3η δανειακή σύμβαση-γνωστό και εως 3ο μνημόνιο- και επέκριναν τον Αλέξη  Τσίπρα  πως αν δεν προχωρήσει σε αυτή την δανειακή σύμβαση  και τον απειλούσαν με εθνική καταστροφή οι ίδιοι –ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ επίσης – αν δεν έφερνε μια συμφωνία –συμφωνία να ήταν και ότι να είναι-   τον κατέκριναν και τώρα, εκ των υστέρων, τον απειλούν(εδώ απλά γελάνε) ότι δεν θα ψηφίζουν με κλειστά μάτια προαπαιτούμενα και εφαρμοστικές πράξεις.  Υποτιμούν τους πολίτες! Προκαλούν με όσα λένε! Και οι μεν και οι δε. Τόσο  απλά. Πλανώνται πλάνην οικτρά!  Για τα κίνητρα των πολιτών που ξανά φήφισαν –προσέξτε- τον Αλέξη Τσίπρα και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ.  Εντελώς άλλα τα κίνητρα αυτής της επιλογής. Όπως και της επιλογής της συνειδητής αποχής. Και αυτό το είχαμε παρουσιάσει. Για να λέμε κ τα πράγματα με το όνομα τους.

Αν βγει κάποιος έξω στην κοινωνία και αναζητήσει τον παλμό της σκύβοντας πάνω από τα προβλήματα του κόσμου θα καταλάβει πολύ περισσότερα. Θα μάθει πολλά. Συν τοις άλλοις  θα διευρύνει το πολιτικό του αισθητήριο.  Θα καταλάβει εν τέλει γιατί ο κόσμος, οι πολίτες και μαζικά ο Λαός με το 36,45% ξανά έδωσε ας πούμε μια «δεύτερη ευκαιρία» στον Αλέξη Τσίπρα.

Για αυτό και ανέλυσα ήδη στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ κατ επαναληψη πολύ πριν ανοίξει αυτή η κάλπη της 20ης Σεπτ. 2015 τι θα συνέβαινε…και συνέβη!

Με ρώταγε γνωστός φίλος εκδότης, συνεχώς την εκτίμηση μου-ενοείται με βάση πάντα το ρεπορτάζ τις πηγές και τις πολιτικές συζητήσεις που κάνω  επειδή γυρίζω καθημερινά και συζητώ  και ακούω τους πάντες και όταν λέω τους πάντες εννοώ από ΚΚΕ μέχρι Χρυσή Αυγή – για το αποτέλεσμα και του έλεγα: «μην ακούς και μην πιστεύεις τίποτα! Ο ΣΥΡΙΖΑ προειγείται με περισσότερες από πέντε για να μην σου πω και έξι μονάδες»! Το γράφαμε άλλωστε διαρκώς στην πρώτη σελίδα του portal greekamericannewsagency.com.

Ποιο ήταν λοιπόν το μήνυμα των εκλογών της 20ης  Σεπτεμβρίου 2015;

 «ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ! ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΕΙΓΕΙΤΑΙ»  όταν όλες –πλην  μιας εξαιρέσεως –  έλεγαν και έγραφαν, μέσω των γνωστών συστημικών ΜΜΕ,  και έδιναν εκτιμήσεις εκλογικού αποτελέσματος δήθεν θρίλερ με οριακή διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια ήταν αλλού. Αυτή που έβγαλε η κάλπη. Και αυτή την αλήθεια την γνώριζαν οι δημοσκόποι. Κανονικότατα. Άλλο αν έλεγαν άλλα…

 

 Όταν σταθεροποιήθηκε το ποσοστό και «έκατσε» αυτό  που λένε η μπίλια κάνοντας όλο και πιο ξεκάθαρη την διαφορά με πήρε αργά το βράδυ ο ίδιος  φίλος εκδότης και με ξανά ρώτησε –γιατί του είχα πει και περίπου ποσοστά- « ρε μπαγάσα πως το γνώριζες με τέτοια ακρίβεια ;;» είπε κι άλλα που δεν είναι τοις παρούσης…

Αδιάψευστος μάρτυρας μας οι συνεχείς έκτακτες αναρτήσεις κάθε φορά που έβγαινε και μια δημοσκόπησση που εμφάνιζε οριακή διαφορά και δήθεν θρίλερ εκλογικό. Επαναλαμβάναμε το ίδιο μονότονα«ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ!»

Του απάντησα αυτό που λέω και σε εσάς παρακάτω.  Τρία χρόνια που είμαι στην Ελλάδα, για τις ανάγκες  αυτής της μεγάλης δημοσιογραφικής πολιτικής οικονομικής αλλά και κοινωνιολογικής  έρευνας με αφορμή την επιβληθείσα  κατάσταση στην Ελλάδα από το 2009,   για την  οποία ήδη έχω ξανά γράψει και προαναγγείλει ,  ότι αυτό που κάνω είναι να συνομιλώ με την κοινωνία. Να ακούγω τους Πολίτες. Να καταγράφω συζητήσεις. Όπου πάω. Όπου καθίσω για καφέ ή φαγητό. Να μιλώ αλλά κυρίως να αφουγκράζομαι τον κόσμο. Όχι τις μάζες αλλά τα Πρόσωπα. Τους σκεπτόμενους Πολίτες. Τους ανθρώπους και τα προβλήματα τους. Να μπαίνω –στο μέτρο του δυνατού- στην  σκληρή καθημερινότητα τους. Να ψηλαφώ, όπου μου επιτρέπεται, τα καυτά προβλήματα τους. Να ακούω διαρκώς. Ασταμάτητα. Να ρουφάω όπως το σφουγκάρι το νερό.

Μαθαίνω ξανά δηλαδή την πατρίδα μου! Διαβάζω ξανά το κεφάλαιο ΕΛΛΑΔΑ! Περιδιαβαίνω  την πατρίδα μου που άφησα  για να ζήσω  στις ΗΠΑ από το 2000, για την  ακρίβεια από το 1995 και μονιμότερα από το 2000 όπου και εγκαταστάθηκα ώστε   να επιστρέψω στα τέλη του 2012 για πολύ λίγο αλλά οι περιστάσεις και τα γεγονότα με κράτησαν στην Ελλάδα.  Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε. Όταν από το 2007 ακόμα έγραφα για τις μεγάλες –κοσμογονικές τις χαρακτήριζα- αλλαγές που έρχονταν στην Ελλάδα με αφορμή τις αλλαγές  στην Ευρώπη.

Ακούγονταν όντως αξύμωρο και αντιφατικό όταν στην Ελλάδα του  Κ. Σημίτη μιλούσαν για το «Ελληνικό θαύμα» στην Αμερικανική πολιτική αλλά και την κοινή γνώμη –συμπεριλαμβανομένων ακόμα και των συμπατριωτών μας εδώ των Ελληνοαμερικανών – μιλούσαν για «το ελληνικό παράδοξο»! Το ίδιο σημείωναν  και σε σοβαρά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Μελέτες και αναλύσεις για την ελληνική φούσκα!  

Από εκεί, αλλά και από το ρεπορτάζ αντλούσα πηγές και ιδέες αλλά πληροφόρηση για όσα έμελλε να  έρθουν στην Ελλάδα και στον κόσμο. Και έτσι έγραφα για το ελληνικό παράδοξο!

 

 Να τονίσω, για άλλη μια φορά,  ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν είναι άσχετο με τις γεγινόττερες παγκόσμιες αλλαγές που συντελούνται στο κόσμο και ιδίως στις δυτικές κοινωνίες. Ούτε με αυτό που έρχεται…

 Η Ελλάδα απλώς είναι ένα μεγάλο παγκόσμιο  κοινωνικό πολιτικό πείραμα  αλλά και παράδειγμα (προς παραδειγματιμό και άρα προς αποφυγή) όπως επίσης έχω ξανά γράψει και τεκμηριώσει 10αδες φορές με σχετικές αναλύσεις από αυτό εδώ το βήμα.

Μαθαίνω λοιπόν  και σπουδάζω την χώρα μου σε μια πιο ώριμη ηλικία. Άλλα μυαλά στα 30 και  άλλα μυαλά τώρα με δυο 10ετίες στην πλάτη ακόμα. Άλλες γνώσεις. Άλλες εμπειρίες.

 Και πιστέψτε με μέσα από  όλη αυτή την τρίχρονη εμπειρία της περιδιάβασης αλλά και περιδίνησης στην Πατρίδα, μαθαίνω πολλά. Πάρα πολλά.

Από το πως λειτουργεί το Ελληνικό(;) κράτος –όχι τώρα αλλά από ιδρύσεως του την περίοδο της Βαυβαροκρατίας που ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους Οθωμανούς μέχρι σήμερα που το ξανά κυβερνάνε Βαυβαροί! Αποροκάλυπτα και προκλητικά!   Μαθαίνω πια όσο γίνεται σε βάθος την ίδια την  ελληνική κοινωνία. Προσπαθώ να ενδοσκοπήσω. Να εντριφύσω.

Να εστιάσω στα σημερινά προβλήματα της. Συγκρίνω με το πρόσφατο αλλά και με το απώτερο ιστορικό  παρελθόν. Μελετώ. Ταυτοποιώ πρόσωπα και καταστάσεις. Πολιτικές και κοινωνικές καταστάσεις. Προσπαθώ να κατανοήσω σε ποιο βαθμό ο Έλληνας εξακολουθεί να είναι ιδεολόγος ή συμφεροντολόγος απλώς. Ή απλά  προσπαθεί να επιβιώνει με κάθε τρόπο έστω και αν  παραβιάζει ήθη. Έθιμα και παρδόσεις οικογενειακές. Εθνικές και πολιτιστικές αξίες που αλλάζει καθημερινά μέσα από την πλαστογράφηση της ιστορίας που επιχειρείται συστηματικά εδώ και 30 χρόνια…

Γυρίζω λοιπόν μέσα στην  Ελλάδα. Ταξιδεύω και καταγράφω την χώρα μου. Ακούω. Βλέπω. Σημειώνω. Ηχογραφώ. Βιντεοσκοπώ. Τρία χρόνια τώρα γυρίζω απ άκρη σ άκρη την χώρα. Κυριολεκτικά την έχω οργώσει!  

Ταξιδεύω διαρκώς. Σε κάθε και με κάθε ευικαιρία. Στην επαρχία. Στα αστικά κέντρα. Στα νησιά. Ακριτικά και αιγαιοπελαγίτικα.    Όπου μπορώ και όπως βρίσκω.  Όλο αυτό το διάστημα λοιπόν ακούω και μαθαίνω πάρα πολλά.  

 Τόσα και τέτοιας οικονομικής  και πολιτικής έκτασης αλλά και κοινωνικού  βάθους που ξεπερνούν και γελιοποιούν και αυτούς ακόμα τους δήθεν «επικοινωνιολόγους» (κυρίως του MEGA καινούργιο κόλπο αυτό κάθε φορά να βγάζουν με οποιαδήποτε αφομρή και γεγονός  δήθεν επικοινωνιλόγους -να κρίνουν και να αναλύουν άραγε με ποια ακριβώς  κριτήρια – κάθε κίνηση του Αλέξη Τσίπρα και να «σερβίρουν»  με ολίγον μαϊντανό από Μεϊμαράκη και φυσικά μπόλικο  Σταύρο Θεοδωράκη.  Ωσάν ο άνθρωπος που την  είδε τάχα μου μεσσίας και θεός  να είχε εκείνη την κοινωνική απήχηση που θα δικαιολογούσε τέτοια σκανδαλώδη υπερπροβολή από το σύνολο των καναλιών συμπεριλαμβανομένης και της κρατικής ΕΡΤ! Άλλο ένα παράδειγμα του τι  ακριβώς είναι σύστημα!

Όχι πως ο Τσίπρας  βρίσκεται σε γυάλα προστασίας και δεν επιδέχεται κριτικής! Τουναντίον! Αλλά όχι τέτοιας και τόσο χαμηλής νοητικά κριτικής που υποτιμά τους πολίτες.  

Αλλά να κριτικάρει το  MEGA; που τώρα τάχα μου ανακάλυψε τις ανθρώπινες ιστορίες και τα πάθη των Ελλήνων όταν επί μια πενταετία η χώρα θρηνεί περισσότερους από 10.000 ανθρώπους και δεν έχει ακουστεί λέξη είναι  τουλάχιστον πρόκληση αυτό που συμβαίνει. Όταν επί μια 5ετια ο κόσμος συνωστίζεται στα συσίτια των δήμων και της Εκκλησίας και αργοπεθαίνει κάθε ημέρα είναι τουλάχιστον πρόκληση για να μην πω ατιμία το MEGA που χρωστά στο ελληνικό δημόσιο –δηλαδή σε όλους εμάς τους έλληνες πολίτες – 10αδες εκατιμμύρια τολμά να εμπαίζει με τις δήθεν ανθρώπινες ιστορίες και το δράμα που ανακάλυψε τώρα μόνο και μόνο για να ροκανίζει πολιτικά  τον Αλέξη Τσίπρα. Μόνιμα και σε καθημερινή βάση! Αφού δεν τους βγήκε «το σενάριο της αριστερής παρένθεσης» με το οποίο φλέρταραν επί μήνες, τώρα δεν θα διστάσουν να προκαλέσουν ακόμα και κοινωνική αναταραχή ώστε να πέσει ο Τσίπρας! Γιατί; Γιατί απλά τους κούνησε το δάκτυλο και τους είπε «ήρθε η ώρα να πληρώσετε και εσείς! Να σταματήσετε να διαφεντεύετε τον τόπο! Ο τόπος έχει εκλεγμένη κυβέρνηση και αυτή θα κυβερνήσει και όχι εσείς!» αν τα εννοεί όλα αυτά και δεν είναι απλά δημαγβγεία τότε έχει μπροστά του πολιτικό χρόνο τέτοιο και τόσο να υλοποιήσει κυρίως όλα αυτά και πρωτίστως αυτά και μετά όλα ατα άλλα!   Όσο διαπραγματεύονταν ο Τσίπρας με τους Γερμανούς. Το MEGA ANT1  και όλα τα συστημικά ΜΜΕ ροκάνιζαν τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και με τον ΑΝΤ1 και με άλλα εθνικής εμβέλειας κανάλια και τοσοντοκάναλα!  Όλα αυτά και πολλά άλλα λοιπόν προκαλούν τον κόσμο! Τους πολίτες!

Ο κόσμος τα βλέπει. Τα ξέρει πολύ καλά.  Τα σημειώνει  και πράττει αναλόγως. Όπως έπραξε δυο φορές μέχρι τώρα! Μια με το δημοψήφισμα όπου κυριολεκτικά γελιοποίησε το σύστημα και μια με τις εκλογές της 20ης Σεπτ. 2015!  Να ξανά πω, πριν προχωρήσω, τι ορίζεται και τι αντιλαμβλανεται πια το σύνολο των πολιτών ανεξαρτήτως κομματικής και ιδεολογικοπολιτικής προτίμησης ,  ως σύστημα. Για να μην ξεχνιόμαστε.

 Ως ΣΥΣΤΗΜΑ λοιπόν οι πολίτες και ο σκεπτόμενος λαός αντιλαμβάνεται κάθε τι που κινείται στο δημόσιο βίο της χώρας και είτε προβάλλεται είτε υπέπροβάλεται άλλοτε σκανδαλοδώς και άλλωτε αγονείται προκλητικά μέχρι χυδαιότητας και προσβολής της ανθρώπινης νοημοσύνης! Ακριβώς γιατί συμβαίνει στην κοινωνία και αυτομάτως μεταφέρεται στην  κοινωνία της πληροφορίας μέσω κοινωνικών δικτύων αλλά τα συστημικά διαπλεκόμενα mainsterm media το αγνούν. Δεν το προβάλλουν. Όπως συνέβαινε μέχρι να έρθει στην εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας. Προσέξετε ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπα ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο ΣΥΡΙΖΑ και άλλο Αλέξης Τσίπρας και οι περι αυτόν ομάδα διακυβέρνησης της χώρας…   

Κοντολογίς. Με δυο λόγια. Ως σύστημα πρακτικά ορίζεται  το πολιτικό εκδοτικό και οικονομικό διατραπεζικό κατεστημένο στου οποίου την υπηρεσία εργάζεται και αμοίβεται νόμιμα ή παράνομα , συστηματικά  η πλειοψηφία  του εκδοτικού και δημοσιογραφικού  δυναμικού της χώρας. Προσέξτε για να μην παρανοηθεί. Όταν λέμε η πλειοψηφία εννοούμε εκείνων που εργάζονται για τα γνωστά συστημικά και διαπλεκόμενα ελληνικά ΜΜΕ. Μηδενός εξαιρουμένου. Δυστυχώς. Αν φτάσαμε να είναι «είδηση» η κάθε παπαριά που ξεστομίζει ο ηξ και ο δείνα εκδότης και δημοσιογράφος τότε δικαίως επανηλειμένα διεθνή ΜΜΕ γράφουνε για την διαφθορά που έχει εισχωρήσει σε βάθος στο ελληνικό προσωπικό των ΜΜΕ.  Το είδατε πουθενά γραμένο; Όχι βέβαια! Και ούτε θα το δείτε! Αν ψάξετε όμως θα βρείτε ούτε ένα ούτε δυο αλλά 10αδες λήματα στο google με αναφορές για διαφθορά / coraption στα ελληνικά ΜΜΕ.  Με ονόματα και οργανισμούς που εμπλέκονται σε σειρά σκανάδαλων. Για τα οποία επίσης κουβέντα πουθενά! Εννοώ στα ελληνικά συστημικά και διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Ηλεκτρονικά έντυπα και διαδικτυακά.

Και για να επιστρέψω στο  αρχικό ερώτημα που μας απασχολεί σε αυτό το σημείωμα ποιο τελικά ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες ξανά ψηφίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ;

Η απάντηση υπάρχει διάχυτη παντού αν αφουγκραστεί κάποιος χωρίς πολιτικές ή κομματικές παρωπίδες  τον παλμό της κοινωνίας. Στο λέει ξεκάθαρα ο κόσμος. Τα λένε τα πρόσωπα τους. Κανονικά και καθαρά χωρίς περιστροφές. Για να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται μπας και κάποιος το μεταφέρει εκεί που πρέπει!

«Ψηφίσαμε κόντρα στο σύστημα»

Κόντρα σε αυτό που θέλανε και προσπάθησαν να επιβάλουν-και με το δημοψήφισμα αλλά και με τις εκλογές του Σεπτ 15-  κανάλια και εφημερίδες!

Και βέβαια γνώριζε ο κόσμος  ότι έρχονται νέα εισπρακτικά  μέτρα! Όχι βέβαια, τέτοιας έκτασης και τέτοιας τέτοιας εμβέλειας,  όπως τα παραφουσκώνουν με αναγωγή σε κοινωνικά και οικονομικά σύνολα ώστε να τρομοκρατούν τον κόσμο και ταυτόχρονα να πολεμούν λυσαλαία τον Τσίπρα, αλλά   όντως έρχονται και νέα εισπρακτικά μέτρα! Το ήξερε και το γνωρίζει πολύ καλά αυτό ο κόσμος. Όπως και ο συνταξιούχος γνωρίζει ότι θα του μειωθεί και πάλι η σύνταξη. Και άλλο. Όπως γνώριζε ότι θα μειωθεί και το κράτος κοινωνικής πρόνοιας. Θα μειωθούν οι κοινωνικές παροχές και άλλο.  Όσο δεν πάει άλλο πια μέχρι ουσιαστικής καταργήσεως τους. Ήξερε και ο φτωχός αλλά και ο μικρομεσαίος και αυτός που έχει πληγεί τι τον περιμένει! Αλλά γνώριζε επίσης και ποιος ευθύνεται για αυτή την  κατάσταση! Και αυτός δεν  ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ τον έστειλε δια του Λαφαζάνη και της ΛΑΕ εκεί που ήταν κάποτε. Εκτός βουλής.

Και τότε γιατί ψήφισε ξανά Τσίπρα;

Σίγουρα πάντως όχι για να δώσει  αυτό που ελέχθη κατά κόρρον από τα φίλα προσκείμενα και κομματικά  και κυβερνητικά  ΜΜΕ, για να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία!  Δεν είχε τέτοια δυνατότητα ο κόσμος! Να δώσει και δεύτερη ευκαιρία όπως δεν έδωσε σε κανέναν! Ούτε στον Γιώργο Παπανδρέου ούτε στον Αντώνη Σαμαρά Βενιζέλο. Δεν υπάρχει πια  περιθώρειο για καμιά δεύτερη ευκαιρία!  Δεν αντέχει ο λαός. Δεν υπάρχουν αντοχές οικονομικές και κοινωνικές.  Τότε ; γιατί ξανά ψήφισε Αλέξη Τσίπρα;

Για να πάει κόντρα στο σύστημα! Για να γελιοποιήσει όλους. Εκδότες. Δημοσιογράφους. Δημοσκόπους. Τραπεζίτες και οικονομικά συμφέροντα που στρατεύθηκαν όλοι εναντίον ενός!   Γιατί; Στρατεύθηκαν όμως; Γιατί τόλμησε να πει –όχι να πράξει με αποφάσεις και νόμους τουλάχιστον ακόμα – ότι «ήρθε η ώρα θα πληρώσετε και εσείς!»

Γιαυτό τον επέλεξε ο κόσμος. Οι πολίτες περιμένουν όχι άρτο και θέαμα αλλά πράξεις της κυβέρνησης  και αποφάσεις της δικαιοσύνης!  Της κανονικής και ανεξάρτητης δικαιοσύνης και όχι εκείνης που χειραγωγείται από φίλους κυκλώματα και παρέες… ούτε από παραδικαστικά συστήματα. Γενέες αποφάσεις που θα πλήξουν την διαφθορά. Όπου την βρουν με στοιχεία. Αποδείξεις και ντοκουμέντα! Όπου εντοπίσουν οι έλληνες δικαστές  πολιτική ή άλλους είδους διαπλοκή!

Πριν σας μεταφέρω αυτούσιες απόψεις της κοινωνίας των πολιτών μέσα από γνώμες και απόψεις που αλίευσα περιδιαβαίνοντας αστικά κέντρα αλλά και λαϊκές συνοικείες σε Αθήνα Πειραιά και γενικώς την Αττική συμπεριλαμβανομένων απόψεων  και ορισμένων πολύ καλών αρθρογράφων του διαδικτύου θέλω να σας καταθέσω τούτο. Μετά λόγου γνώσεως και ευθύνης.

Αυτά που λένε οι πολίτες στις καθημερινές συζητήσεις τους, και αυτό που σήμερα σας λέμε επιχειρώντας να εμβαθύνουμε στον κοινωνικό ιστό πιάνοντας τον πάτο της κάλπης,   πριν από τις εκλογές αλλά κυρίως μετά τις εκλογές τα γνωρίζουν οι περισσότεροι συνάδελφοι μου! Δεν ζουν σε γυάλα! Κυκλοφορούν και ακούν. Ξέρουν. Γνωρίζουν. Αλλά σιωπούν…  

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…