Έντονη εσωκομματική αντιπολίτευση αντιμετωπίζει η Άνγκελα Μέρκελ λόγω της πολιτικής ανοιχτών θυρών που εφαρμόζει όσον αφορά το προσφυγικό στη Γερμανία καθώς η πλειοψηφία των Χριστιανοδημοκρατών βουλευτών προτείνει την ανέγερση ενός νέου «Τείχους του Βερολίνου» στα σύνορα της χώρας.
 

Τις λεπτομέρειες του «μυστικού σχεδίου», όπως αποκαλείται, για να ανακοπεί η ροή των 10.000 προσφύγων την ημέρα που καταφθάνουν στη Γερμανία αποκάλυψε η εφημερίδα «Bild», η οποία αναφέρει ότι το υποστηρίζουν οι 188 από τους 310 βουλευτές της Μέρκελ.
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, θα ανεγερθούν τείχη με αγκαθωτό σύρμα σε όλο το μήκος των ανατολικών συνόρων της Γερμανίας _ σαν εκείνα που χώριζαν στα δύο το Βερολίνο στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Μέχρι στιγμής, η καγκελάριος απορρίπτει κάθε κουβέντα για συνοριακούς φράχτες.  
«Πρέπει να σταματήσουμε την εισροή προσφύγων. Δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού όσον αφορά την ενίσχυση των συνόρων μας», δήλωσε στην γερμανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής που ηγείται της πρωτοβουλίας Κρίστιαν φον Στέτεν. Πρόσθεσε ότι το σχέδιο θα τεθεί προς ψηφοφορία σε δύο εβδομάδες.
Η ομάδα των βουλευτών που το υποστηρίζουν εκπροσωπεί το αποκαλούμενο «Mittelstand», δηλαδή τις μεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τον κορμό της γερμανικής οικονομίας.
Ο κ. Φον Στέτεν πρόσθεσε ότι αναμφίβολα η κυβέρνηση της κυρίας Μέρκελ θα παρουσιάσει ένα σχέδιο για να σταματήσει την ροή των προσφύγων στη Γερμανία, που αναμένεται να φθάσουν το ένα εκατομμύριο φέτος. «Αν η εκτίμηση αυτή αποδειχθεί λανθασμένη τις επόμενες εβδομάδες, η κοινοβουλευτική μας ομάδα είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει», προειδοποίησε.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί την τελευταία επίθεση προς την προσφυγική πολιτική της κυρίας Μέρκελ και δυνητικά εκείνη που μπορεί να την πλήξει περισσότερο. Οι Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές βλέπουν όλο και μεγαλύτερες αντιδράσεις από τους ψηφοφόρους τους. Η καγκελάριος κέρδισε το πράσινο φως από το κόμμα της για τις αποκαλούμενες «ζώνες τράνζιτ» στα γερμανικά σύνορα, απ’ όπου οι οικονομικοί μετανάστες από ασφαλείς χώρες που δεν δικαιούνται άσυλο θα στέλνονται πίσω στις χώρες τους. Τις ζώνες αυτές όμως τις επικρίνει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, εταίρος της κυρίας Μέρκελ στην κυβέρνηση, καθώς και πολιτικοί της αντιπολίτευσης οι οποίοι τις συγκρίνουν με στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Πηγή: Το Βήμα