Ο πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στη χώρα μας κ. Κριστόφ Λεμαριέ επισφραγίζει τη συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών

 

Οι γαλλικές επιχειρήσεις βλέπουν την Ελλάδα μέσα από ένα θετικό πρίσμα και εκτιμούν ότι υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες στη χώρα, καθώς υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ξεπεραστεί η κρίση και να γίνουν σημαντικά βήματα, στις ιδιωτικοποιήσεις, τις υποδομές, με σημαντική μάλιστα χρηματοδότηση από την Ευρώπη.
 

Αυτό είναι το μήνυμα του προέδρου Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στη χώρα μας κ. Κριστόφ Λεμαριέ, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, υπογραμμίζει ότι η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου κ. Φρανσουά Ολάντ, επισφραγίζει την βαθιά και εντατική συνεργασία η οποία υπήρξε μεταξύ των δύο χωρών τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα την γαλλική παρέμβαση στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής του Ιουλίου, όταν αποκρούστηκε η γερμανική πρόταση για προσωρινό Grexit.

O κ. Λεμαριέ, επισημαίνει ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας, σε διάφορες κρίσιμες περιστάσεις, τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικονομικό τομέα.

«Η Γαλλία έχει μια σημαντική οικονομική παρουσία στην Ελλάδα, με 120 θυγατρικές γαλλικών επιχειρήσεων, οι οποίες απασχολούν περί τους 12.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιούνται σε πληθώρα τομέων, με παραγωγικές, εμπορικές και ερευνητικές εγκαταστάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε στη χώρα, πριν 130 χρόνια», υπογραμμίζει.

Ο κ. Λεμαριέ υπογραμμίζει ότι η ελληνική αγορά παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον, διότι παρά την κρίση, η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα και διαθέτει μια δυναμική μεσαία τάξη.

«Το ενδιαφέρον κερδίζει έδαφος τώρα, διότι η κρίση ήταν μακρά αλλά τώρα φαίνεται ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ξεπεραστεί, καθώς όλες οι πλευρές στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έχουν τη βούληση να εφαρμόσουν με επιτυχία τις αναγκαίες δράσεις», αναφέρει και συμπληρώνει: «Οι γαλλικές επιχειρήσεις βλέπουν σήμερα αρκετές ευκαιρίες, στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, των μεταφορών, της ενέργειας, του τουρισμού και αλλού και δεν είναι τυχαίο ότι στην αποστολή που συνοδεύει το Γάλλο πρόεδρο συμμετέχουν γαλλικές επιχειρήσεις που έχουν ηγετικές θέσεις στη διεθνή αγορά».

«Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για την ανάπτυξη υποδομών, αλλά και πρόβλεψη για σημαντική χρηματοδότηση από την Ευρώπη και το περιβάλλον αυτό δημιουργεί θετικές προσδοκίες για την Ελλάδα στα μάτια της γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας».

Πηγή: Πρώτο Θέμα