Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ…ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ. {ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΒΝΤΕΟ}

Με βασικό στόχο  να μην ξεχαστεί ο αγώνας και οι θυσίες των Ελλήνων την περίοδο 1940-1941 κατά την διάρκεια του ΒΠΠ, το μη κερδοσκοπικό «Ιδρυμα για την Ημέρα του Οχι» δημιούργησε ένα βίντεο, στο οποίο οι δημιουργοί του παραθέτουν  ρήσεις πολιτικών  από όλο τον κόσμο που  αναφέρονται στη σημασία του Ελληνικού «Οχι» του ’40 αλλά και στον τρόπο που αυτό επηρέασε την έκβαση της Ιστορίας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι ιστορικού χαρακτήρα τοποθετήσεις από τους Ουίνστον Τσόρτσιλ,  Φράνκλιν Ρούσβελτ, νεότερους όπως ο Μπόνο, η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον.

Το βίντεο φυσικά παρά την υπέρ πορβολή που του έγινε από την Ιερά Αρχ. Αμερικής αλλά και  από αρκετά  ελληνικά διαδικτυακά ΜΜΕ το έχουν δει μόνον 36.800 στο youtube. 

Σκοπός του Ιδρύματος, όπως αναφερεται στην σελίδα του οργανισμού είναι να ενημέρωσει τους Αμερικανούς σχετικά με τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Ελλάδα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να ωθήσει τους σύγχρονους ήρωες να αγωνιστούν για τη διατήρηση και την προώθηση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο.

«Το βίντεο του Ιδρύματος της Ημέρας του Όχι είναι ένα καλό -θα μπορούσε να είναι και καλύτερο με βάση τις οικονοικές  δυνατότητες των ιδρυτών χορηγών και δωρητών του-  αφιέρωμα, το οποίο εξυμνεί αυτή την σπουδαία στιγμή για την ανθρώπινη ιστορία και μας εμπνέει να είμαστε και σήμερα θαρραλέοι», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκ των βασικών χορηγών του ιδρύματος. Θα πρέπει να πούμε πως μεγάλα πραγματικά  ιστορικά αφιερώματα για το ίδιο θέμα έχουν κάνει το National Geographic και 10αδες άλλοι αμερικανικοί και βρετανιμοί φορείς και ιδρύματα όπως επίσης και μεγάλοι ή μικρότεροι ελληνικοί σύλλογοι και φυσικά πολλά σχολεία(Γυμνάσια και Λύκεια) στην Ελλάδα, αλλά για αυτά ουδέν λόγος ή θόρυβος…  Διάσπαρτο το διαδίκτυο αλλά και το youtube από τέτοια και μάλιστα αρκετά πολυέξοδα αφιερώματα

ΕΔΩ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ωστόσο αυτό που αξίζει να σημειωθεί, και υπ αυτή την έννοια έχει μια σημασία είναι το γεγονός ότι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός (non profit organization 501c3 που κατά βάση αποτελείται από Αμερικανούς και ΕληνοΑμερικανούς,  παίρνει σαφώς θέση υπέρ Ελλάδος, ενώ αφήνει κάποιες ελάχιστες και αμυδρές αιχμές κατά της Γερμανίας για τους χειρισμούς στην ελληνική κρίση.

Αφηγητής στο εν λόγω βίντεο είμαι μια σημαίνουσα προσωπικότητα της ελληνοαμερικανικής ομογένειας των ΗΠΑ και αυτός δεν είναι άλλος από τον γνωστό στην ΕλληνοΑμερικανική κοινότητα Father Alex Karloutso στον οποίο πρόσφατα έκανε εκτενές μεγάλο αποκαλυπτικό αφιέρωμα – ρεπορτάζ το έγκυρο Ελληνικό  πολιτικό περιοδικό ανάλυσης ΕΠΙΚΑΙΡΑ.

Το αμερικάνικο ίδρυμα ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΟΧΙ έχει δημιουργήσει ανάλογο βίντεο για την λέξη και την βαθύτερη έννοια του Ελληνικού ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ το οποίο σπηκάρει επίσης ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος με την βαθιά αγέρωχη και επιβλητική φωνή του. 

YouTube Embed: No video/playlist ID has been supplied

aXPJNDVfBgU{\youtube}