Σε δήλωση που δημιουργεί προσδοκίες για σύντομη επίλυση του Κυπριακού προέβη πριν από λίγο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστιασιάδης.

 

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Economist και κληθείς να απαντήσει σχετικά με το χρονοδιάγραμμα επίλυσης του Κυπριακού τόνισε πως η ελπίδα του είναι να υπάρξει λύση πριν τις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιπλέον, ανέφερε,  πως όλοι θυμούνται τι έγινε το 2004. “Αν αποτύχουμε σημαίνει ότι κάποιος άλλος θα επέμβει και όλοι θυμόμαστε τι έγινε το 2004. Το συντομότερο δυνατόν να βρεθεί λύση τόσο το καλύτερο θα είναι για τη χώρα”.

Εντωμεταξύ, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, Αναστασιάδης και Ακιντζί θα συζητήσουν στην επόμενή τους συνάντηση, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ζητήματα που έμεινα σε εκκρεμότητα μετά τη χθεσινή τους  του συνάντηση.

Χθες οι δύο ηγέτες συνέχισαν την ανταλλαγή απόψεων επί του Περιουσιακού ενώ την Πέμπτη θα συζητήσουν άλλα θέματα που αφορούν όλα τα κεφάλαια στα οποία υπάρχουν διαφωνίες, με στόχο να υπάρξουν είτε συγκλίσεις είτε σμίκρυνση των διαφορών. Το Περιουσιακό αναμένεται να ξανασυζητηθεί στη μεθεπόμενη συνάντηση των ηγετών που είναι ορισμένη για τις 18 Νοεμβρίου. Όπως ανακοινώθηκε, θα ακολουθήσουν συναντήσεις τους στις 20, 23 και 25 του μήνα.

Πηγή: CNN Greece – Αδάμος Ζαχαριάδης