H άνοδος της τρομοκρατίας υπονομεύει την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια και εμποδίζει τις προσπάθειες να ενισχυθεί η οικονομία, ανέφερε σε δήλωσή της η Σύνοδος της G20 που πραγματοποιείται στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου ανέφεραν, ωστόσο, ότι η τρομοκρατία δεν θα πρέπει να συνδέεται με θρησκείες, εθνικότητες ή εθνοτικές ομάδες.

Στην ανακοίνωση, η G20 σημειώνει ότι οι ηγέτες των χωρών θα συνεργαστούν για να καταπολεμήσουν και να εμποδίσουν πράξεις τρομοκρατίας, ενώ θα διακόψουν τη χρηματοδότηση αυτών που προχωρούν σε τρομοκρατικές πράξεις.

Η Σύνοδος της G20 υποσχέθηκε να ανταλλάσσει πληροφορίες και να εντείνει τους συνοριακούς ελέγχους, καθώς και να κάνει προσπάθειες για την παγκόσμια ασφάλεια στις αερομεταφορές.

Μιλώντας μετά το τέλος της G20, ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να συγχέεται η μεταναστευτική κρίση με την παγκόσμια απειλή της τρομοκρατίας, λέγοντας ότι το να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο σημαίνει ότι αποφεύγει την ανθρωπιστική του ευθύνη.

Παράλληλα, ο Ερντογάν είπε ότι η συμφωνία που υπήρξε στη Βιέννη για πιθανή πολιτική μετάβαση στη Συρία αποτελεί «ελπιδοφόρο τμήμα προς τα εμπρός», αλλά τόνισε ότι ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ-Άσαντ δεν θα πρέπει να έχει θέση στο μέλλον της Συρίας.

 

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ