Ο μουφτής του Μεγάλου Τεμένους του Παρισιού Νταλίλ Μπουμπακέρ κάλεσε σήμερα όλους τους ιμάμηδες στη Γαλλία να μετάσχουν την Παρασκευή στην “επίσημη προσευχή” για τα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι.

 

Ο μουφτής του Μεγάλου Τεμένους του Παρισιού Νταλίλ Μπουμπακέρ κάλεσε σήμερα όλους τους ιμάμηδες στη Γαλλία να μετάσχουν την Παρασκευή στην “επίσημη προσευχή” για τα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι, ο απολογισμός των οποίων είναι τουλάχιστον 129 νεκροί και 352 τραυματίες, η κατάσταση δεκάδων από τους οποίους είναι πολύ σοβαρή.

“Απευθύνω έκκληση στους ιμάμηδες να μετάσχουν την Παρασκευή στην επίσημη προσευχή για να εκφράσουμε τη συμπόνια μας και να συμπαρασταθούμε στον πόνο των οικογενειών”, δήλωσε ο Μπουμπακέρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τέμενος του Παρισιού. Ο μουφτής εξέφρασε την “αλληλεγγύη” του, τη “σύγχυσή” του και τόνισε ότι “απορρίπτει αυτές τις ακατανόμαστε αυτές ενέργειες” που προκάλεσαν “θύματα απολύτως αθώα”.

“Εμείς, οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας, δεν μπορούμε παρά να επιμείνουμε στην εθνική συνοχή για να απορρίψουμε αυτή τη δυστυχία που πλήττει και επιτίθεται σε όλους μας αδιακρίτως. Είμαστε όλοι θύματα αυτής της βαρβαρότητας”.

Ο Μπουμπακέρ, πρώην πρόεδρος του γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Πίστης (CFCM), κάλεσε επίσης να απορριφθεί κάθε “συσχέτιση” μεταξύ των μουσουλμάνων της Γαλλίας και “ανθρώπων που αποκαλούνται μουσουλμάνοι, αλλά θα μπορούσαν να αποκαλούνται βάρβαροι, αυτό θα ήταν πιο δίκαιο”.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, στα σκαλιά του τζαμιού, ο Μπουμπακέρ είχε τηρήσει ενός λεπτού σιγή μαζί με το προσωπικό του τεμένους και λίγους πιστούς. Στη συνέχεια άρχισαν την προσευχή τους και άκουσαν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας.

Πηγή: skai.gr