Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι θα επισκεφθεί τη Μέση Ανατολή από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 

Η περιοδεία του θα περιλάβει και το Ισραήλ, το οποίο έχει να επισκεφθεί από το 2014.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Αμπού Ντάμπι, το Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στο Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα ο Τζον Κέρι θα συζητήσει το θέμα “της Συρίας και του Ισλαμικού Κράτους” και “θα συνεχίσει τις συνομιλίες για τον τερματισμό της βίας στο Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ” και τη Δυτική Όχθη και τρόπους για τη “βελτίωση της κατάστασης”, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στο Αμπού Ντάμπι, οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στη Συρία.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε πριν από δύο εβδομάδες την Ουάσινγκτον σε μία προσπάθεια άμβλυνσης της έντασης στις αμερικανό-ισραηλινές σχέσεις που προκλήθηκε από την ισραηλινή εκστρατεία κατά της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, η οποία ενόχλησε την Ουάσινγκτον και δίχασε την εβραϊκή κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έπειτα από τις πολυαίμακτες επιθέσεις στο Παρίσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να ενισχύσουν τον διεθνή συνασπισμό κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στον οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 60 χώρες, ανάμεσά τους και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΕ