Διατεθειμένος να παραδώσει την καρέκλα του Προέδρου της ΝΔ δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε δηλώσεις του από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας για την αναβολή των εκλογών

Σε δηλώσεις του από τα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους νεοδημοκράτες που πληγώσαμε» .

«Κι ενώ θα έπρεπε αμέσως να βρούμε τον τρόπο με τον οποίον θα προχωρούσαμε μπροστά οι εκλεκτοί συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής αυτής βλάβης ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν εξολοκλήρου τα πάντα» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και συμπλήρωσε ότι «το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό και δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθει». 

«Όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρία, διότι οι αντιπρόσωποι όλων των υποψηφίων μετέχουν στην ΚΕΦΕ, Βρίσκω πολύ υποκριτικό το να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν και να ζητούν την παραίτησή μου ενώ δεν έχω καμία ανάμειξη με το τεχνικό ζήτημα» συμπλήρωσε. 

«Μάλιστα όλοι συμφώνησαν ότι δεν είναι θέμα προέδρου αλλά θέμα προέδρου της ΚΕΦΕ και του Γενικού Γραμματέα του κόμματος» τόνισε και συμπλήρωσε: «Βρίσκω πολύ υποκριτικό υπουργοί της κυβέρνησης που έδωσαν στην εταιρεία τέτοιες εργασίες, να ζητούν τώρα την παραίτησή μου. Και ο κύριος Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία. Γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι; Γιατί την ώρα που έγινε κάτι τεχνικό και το καράβι πάει να βυθιστεί, γιατί κάποιοι γίνονται πολύ μικροί και κάνουν προσωπικές επιθέσεις. Όλοι είχαν συνεργαστεί με την εταιρεία» είπε χαρακτηριστικά.

«Όλοι εγγυήθηκαν ότι θα γίνει σωστά η διαδικασία. Τόσο θράσσος να λένε ότι έφταιγα εγώ; Πράγματι έφταιγα γιατί τους επιστεύθηκα» συμπλήρωσε.

«Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου» είπε ο κ. Μειμαράκης  και πρόσθεσε πως τη θέση αυτή θα μπορούσε να αναλάβει είτε η κ. Γιαννάκου, ή ο κ. Βαρβιτσιώτης, ή η κα Μπενάκη ή ο κ. Σιούφας.

“Δεν είμαι γαντζωμένος στις καρέκλες” είπε ο κ. Μεϊμαράκης αλλά – όπως τόνισε – “θα πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας από Περιφερειάρχης και οι άλλοι δύο υποψήφιοι από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπρόσωπων» με τον Άδωνη Γεωργιάδη να ανταποκρίνεται αμέσως.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη, με αφορμή την σύγκληση της Κ.Ο. για τον προϋπολογισμό, να συζητηθεί και το θέμα του μεταβατικού προέδρου.

Σε ο,τι αφορά τον Ανδρέα Παπαμιμίκο ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι «από την ημέρα των εκλογών ξέρετε ότι δεν του έχω εμπιστοσύνη» αλλά είπε ότι δεν ζητάει την παραίτησή του. «Ο κ. Παπαμιμίκος και οι υπόλοιποι είναι άνθρωποι που ορίστηκαν από τον κ. Σαμαρά. Εγώ δεν τους όρισα, δεν τους ψήφισα, δεν τους πείραξα. Κατά συνέπεια, μην εκπλήσσονται όλοι όσοι στήριζαν εκείνη την περίοδο και τους ψήφισαν».

Ολοι ήξεραν την εταιρία 

Ολοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρία, γιατί αντιπρόσωποι όλων των υποψηφίων συμμετέχουν στην ΚΕΦΕ. Είναι υποκριτικό να κάνουν ότι δεν ήξεραν και να ζητούν την παραίτηση του προέδρου, υπογράμμισε. 

Οταν έγινε ο διαγωνισμός και επελέγη η εταιρία, ελέχθη ότι είναι εταιρία η οποία είχε φέρει εις πέρας εργασίες, όταν η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση και τις έφερε εις πέρας. Είναι υποκριτικό να μιλούν έτσι άνθρωποι που διατελούσαν υπουργοί της τότε κυβέρνησης, όταν δόθηκαν τέτοιες εργασίες. Ο Μ. Βορίδης ήταν υπουργός και όπως ξέρω την ήξερε την εταιρεία ενώ συνέχισε να έχει συνεργασία με την εταιρία και στη δική του δικηγορική ενασχόληση, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.  

Πρόσθεσε ότι «και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία. Γιατί εκπλήσσονται τώρα;».  

«Εφταιξα γιατί τους εμπιστεύτηκα. Απολογούμαι στους νεοδημοκράτες, το κόμμα είναι εδώ, θα ξεπεράσει το τεχνικό πρόβλημα και σύντομα θα έχουμε τις εκλογές στη ΝΔ», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης. 

Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι από μεταβατικός πρόεδρος, αν παραιτηθούν και οι άλλοι