Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 
Για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις με την φράση ¨ σύμφωνο συμβίωσης¨ Ιερώνυμου – Τσίπρα εννοούμε τις αγαστές σχέσεις των δύο ανδρών σε κοινωνικό, πολιτικό- διοικητικό πιθανώς και οικογενειακό επίπεδο.

Και φυσικά αυτές οι καλές σχέσεις βοηθούν και στην ομαλή- ειρηνική -συμβίωση  και  πορεία των μεταξύ τους εκκλησιαστικών και πολιτικών διαδρομών αντίστοιχα.
Αλλά μέχρι όμως πότε;
 
Διότι και οι προσωπικές πορείες έχουν ημερομηνίες λήξεως όταν μάλιστα είναι προδιαγεγραμμένες στην κυριολεξία πάνω σε ¨απόκρημνα μονοπάτια¨ επί εθνικών και γεωπολιτικών ηφαιστείων.
 
Και οι δυο αυτοί άνδρες αυτήν την στιγμή ¨κουμαντάρουν¨ ο καθένας από την δική του πλευρά και μέσα στα πλαίσια της πολιτικής και εκκλησιαστικής διοίκησης ένα λαό με λεβεντιά και φιλότιμο που δεν έχει την ανάγκη να φέρει στο κούτελο του κανένα περίτεχνο σημάδι για να αποδείξει τι είναι.
 
Όφειλε ο αείμνηστος πότε  και επονομαζόμενος από κάποιους θαυμαστές του ¨εθνάρχης¨ Κ. Καραμανλής πριν μας βάλλει στην τότε ΕΟΚ δίχως δημοψήφισμα φυσικά να γνωρίζει ότι ο Ελληνικός Λαός σέβεται την έννοια της διαφορετικότητας καθότι ¨Ήταν- Είναι και  ΘΑ ΕΙΝΑΙ¨ μέχρι το τέλος των αιώνων διαφορετικός σε χαρακτηριστικά ιδιώματα από τους άλλους λαούς και ταυτόχρονα ότι δεν ήταν ομοφοβικός καθότι σε όλες τις δύσκολες ιστορικές συγκυρίες
 
¨έξω εξέβαλλε τον φόβο¨ και την χολέρα του ρατσισμού.
 
Προς τι λοιπόν οι παρακάτω  δηλώσεις;
 
«Και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι θετικό. Έχει πάρει απόφαση. Οποίος δεν έχει καταλάβει αυτές τις αποφάσεις, δεν συντάσσεται με αυτά. Αυτοπροσδιορίζεται απέναντι”, σημείωσε ο κ. Μειμαράκης, ξεκαθαρίζοντας πως από τη στιγμή που υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία και η χωρά θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη, δεν μπορεί να είναι a la carte».http://www.pronews.gr/portal  11:25,17/12/2015
 
Είναι χρονιάρες μέρες και μέσα στα Ελληνικά σπίτια και στις οικογένειες συντάσσουν ¨σύμφωνα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ¨ πως θα τα βγάλουν πέρα για να αντιμετωπίσουν το φάσμα της πείνας εν μέσω αμείλικτης και απάνθρωπης φοροκαταιγίδας και επερχόμενων πλειστηριασμών  ενώ έξω από τις αυλές μας ελλοχεύει η εισαγόμενη τρομοκρατία αλά PARIS– ΤΖΙΧΆΝΤ.
 
Έτσι λοιπόν θεωρήθηκε  σε αυτή την συγκυρία και εν όψει του μείζονος  εκκλησιαστικού γεγονότος της ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ  του ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ για τους πιστούς και της εορταστικής ραστώνης των μη πιστών να έρθει στην τεθλιμμένη μνημονιακή ατμόσφαιρα  αυτών των στιγμών ένα μείζον νομοσχέδιο με ασύλληπτες κοινωνικές διαστάσεις στις επόμενες γενιές που είναι ήδη στοχοποιημένες από τους τοκογλύφους –δανειστές μας να πληρώνουν εσαεί τα κλεμμένα των διεστραμμένων πολιτικών επιλογών του παρελθόντος… κατά το ¨αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα¨.
 
Ευτυχώς ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ και φέτος όπως τρέχουν τα πράγματα από την Σεπτεμβριανή κατεβασιά των  Ρώσων στην Συρία ο ΤΕΧΘΕΙΣ ΚΥΡΙΟΣ δεν θα ανακλιθεί στην Φάτνη της Βηθλεέμ αλλά θα σταθεί πάνω από την Νεκρά Θάλασσα όπου και κατά το αντίστοιχο χωρίο της Παλαιάς Διαθήκης ευρίσκονται βυθισμένες και λιωμένες από φωτιά  οι πολιτείες των Σοδόμων και Γομόρρων.
 
ΤΙΣ ΘΕΟΣ ΜΕΓΑΣ Ο ΘΕΟΣ…
Και σύντομα όλοι θα διαπιστώσουμε ότι τα μνημονιακά σύμφωνα που ψηφίστηκαν και το σύμφωνο συμβίωσης και οι νέες ταυτότητες που πρόκειται να ψηφιστούν ήταν μέσα στο μεγάλο σχέδιο της ΘΕΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ για να δοκιμαστούν οι πάντες και τα πάντα εν όψει του πνευματικού συμφώνου της ΑΝΑΛΑΜΠΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ που έχει ήδη ψηφιστεί πριν από όλα αυτά όχι από βουλευτές αλλά από τους ΑΓΙΟΥΣ της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ που έρχεται ακάθεκτη και πρόκειται να περιμαζώξει όλα τα άλλα που ήδη έχουν λήξει.
 
ΚΑΛΑ ΡΩΜΑΙΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ