Τηλεφωνική επικοινωνία Τσακαλώτου με τον Αμερικανό ομόλογό του 

Τηλεφωνική συνομιλία, κατά την οποία συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του ελληνικού προγράμματος, είχαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Jack Lew. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

O υπουργός Οικονομικών Jack Lew επαίνεσε τον ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτος για τις μεταρρυθμίσεις που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Ο Αμερικανός υπουργός επανέλαβε ότι είναι σημαντικό όπως η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς εταίρους της.

Τόνισε επίσης τη σημασία που έχει το γεγονός να τηρήσει η διεθνής κοινότητα τη δέσμευσή της και να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη πορεία μέσω της ελάφρυνσης του, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε.

Ο Jack Lew πρόσθεσε ότι το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και σημείωσε το σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.