Μεταξύ όσων θα συναντήσει ο Πρωθυπουργός είναι ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Μπάιντεν, ο Jack Lew, η κριστίν Λαγκάρντ

Γεμάτη θα είναι η ατζέντα του πρωθυπουργού στο Παγκόσμιο Οικονομικό Forum στο Νταβός που θα ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου, καθώς αναμένονται συναντήσεις του με κορυφαίους πολιτικούς, τόσο στο πλαίσιο, όσο και στο περιθώριο του.

Αρχικά, την δεύτερα ημέρα του Forum την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το παρών στην κύρια συζήτηση μαζί με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς αλλά και τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε.

Την ίδια ημέρα, στο περιθώριο του Forum, o πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αλλά και την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, συνάντηση, η οποία μάλιστα έχει επιβεβαιωθεί και από το Ταμείο.

Και οι υψηλές συναντήσεις του πρωθυπουργού δεν θα ολοκληρωθούν εκεί, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα δει τόσο τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, όσο και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου καθώς και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνομιλήσει και με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος θα έχει τριμερή συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιτζί και τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, καθώς αναμένεται μια αποτίμηση της πορείας των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων.

Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα έχει και μια σύντομη συνάντηση και με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Να σημειωθεί ότι τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύει στο τετραήμερο forum ο στενός του συνεργάτης υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππας, οι επαφές του οποίου θα επικεντρωθούν στο κόμματι των επενδύσεων.